1.2.15

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΦΟΡ - Σφοδρή κακοκαιρία για δεύτερη ημέρα σε Πάτρα, Καλάβρυτα, Ναυπακτία, Μεσολόγγι και Αγρίνιο – Ξεριζώθηκαν δέντρα – έπεσαν τζαμαρίες

Θυελλώδεις άνεμοι με σκόνη , καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά 
Η Δυτική Ελλάδα για δεύτερη κατά σειρά ημέρα αποτέλεσε το επίκεντρο της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία πλήττουν τη χώρα.
Στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη της Πάτρας η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε 10 περιπτώσεις να απομακρύνει και κόψει δέντρα από τις περιοχές της Παραλίας, του Μονοδενδρίου ,  της Εύας καθώς και την ευρύτερη περιοχή ενώ οι άνεμοι πνέουν με ένταση εώς και 9 μποφόρ.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις του Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης και η αρετή περιφέρεια με ο βάρος να πέφτει στην περιοχή Τριπόταμα Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στο χωριό πλάκα στο οποίο σημειώθηκε μεγάλης έκτασης κατολίσθηση με το φαινόμενο να παρακολουθείται με την κρατική μηχανή να  είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή εάν χρειαστεί να απομακρύνει τους κατοίκους.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες καις ε όιτι αφορά τον κίνδυνο πλημμυρών με τις εκβολές του Χάραδρου να αποτελούν από χθες λόγω των πλημμυρών που σημειώθηκαν το μεγάλο πονοκέφαλο
Έπεσε τζαμαρία
Λίγο μετά τις 9.15’ στη διασταύρωση των οδών Γκότση και Κορίνθου από τους σφοδρούς ανέμους και την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών σημειώθηκε πτώση τζαμαρίας και κάγκελων μπαλκονιού από διαμέρισμα .
Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και της άμεσης δράσης προκειμένου να απομακρύνουν τα κάγκελα και τα τζάμια και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και την διάβαση πεζών με ασφάλεια.
Σκηνικό θύελλας
Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά  διαστήματα τόπους θα είναι ισχυρές, .Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν για δεύτερο εικοσιτετράωρο  νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά 9 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου