" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

6.2.15

ΒΙΝΤΕΟ - Πώς να σώσετε το μωρό σας από πιθανό πνιγμό

Πόσοι γονείς έχουν τρομοκρατηθεί όταν το μωρό τους έχει καταπιεί κάποιο μικροαντικείμενο ή πάθει αναρρόφηση και κινδυνεύσει από πνιγμό;
Η απάντηση είναι, όλοι!
Η ομάδα του St John Ambulance στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχει μαθήματα πρώτων βοηθειών, αποκάλυψε ότι το 79% των γονέων δεν γνωρίζουν την σωστή τεχνική για να σώσουν ένα μωρό από πνιγμό παρά το γεγονός ότι σχεδόν το 58% φοβούνται μη τυχόν και συμβεί στο παιδί τους ενώ το 40% παραδέχονται ότι το έχουν ζήσει.
Για τον λόγο αυτό δημιούργησε το παρακάτω βίντεο, το οποίο μπορεί πραγματικά να σώσει την ζωή πολλών παιδιών που θα κινδυνεύσουν στο μέλλον.
Με τίτλο «The Chokeables» το έξυπνο βίντεο δείχνει την σωστή τεχνική για να σώσετε ένα παιδί που θα καταπιεί ένα καπάκι από στυλό, ένα φιστίκι, μια μικρή πριγκίπισσα, ένας βόλος, ένα καραμελένιο ζελεδάκι και μια κηρομπογιά, πράγματα, δηλαδή, με τα οποία πνίγονται τα περισσότερα παιδιά συχνότερα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του βίντεο, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

1. Καθίστε και ακουμπήστε το παιδί μπρούμυτα στα πόδια σας.
2. Χτυπήστε το έως και 5 φορές στην πλάτη.
3. Αν το παραπάνω δεν βοηθήσει, γυρίστε το παιδί ανάσκελα και πιέστε έως και 5 φορές το στήθος του.
4. Μέχρι να καθαρίσει ο αεραγωγός.
5. Αν το παιδί συνεχίσει να πνίγεται ή να δυσκολεύεται να ανασάνει καλέστε άμεσα ασθενοφόρο.

Να αναφέρουμε ότι, οι Βρετανοί ηθοποιοί Ντέιβιντ Γουάλιαμς, Νέιβιντ Μίτσελ, Τζόνι Βέγκας και Σερ Τζον Χαρτ δάνεισαν τις φωνές τους για τη συγκεκριμένη καμπάνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου