6.2.15

Συνελήφθη σύντροφος γνωστής παρουσιάστριας για δωροδοκία στον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

Ο επιχειρηματίας επεδίωκε ο πρόεδρος να ακυρώσει διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις υπέρ της εταιρείας του

Συνελήφθη στην Κέρκυρα 38χρονος επιχειρηματίας, σύντροφος γνωστής τηλεπαρουσιάστριας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, επεδίωκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚ) να επαναπροκηρύξει διαγωνισμό, με ευνοϊκούς όρους για την εταιρεία του.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του προέδρου του δημόσιου Οργανισμού, που εδρεύει στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς επιχειρηματίας επιδίωκε την ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας του, σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά, απαιτούσε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις.

Ακολούθησαν διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές και σε προκαθορισμένη συνάντηση, σε κατάστημα στην Κέρκυρα, ο 38χρονος επιχειρηματίας κατελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, να παραδίδει στον Πρόεδρο του Οργανισμού φάκελο με το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή συνολικού ποσού 15.000 ευρώ. Τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο 38χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου