7.2.15

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ 800.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ !!! Η επαναφορά των απολυμένων του δημοσίου θα κοστίσει 33 εκατ. ευρώ !

«Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στο μήνα»

Στα 33 εκατομμύρια ευρώ αποτιμά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το κόστος της επιστροφής των περίπου 3.800 απολυμένων από το Δημόσιο που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε πως το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη θα είναι έτοιμο μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο οι υπάλληλοι είναι πιθανόν να επιστρέψουν σε άλλες θέσεις και όχι τις αρχικές τους στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας.

Ακόμη, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει σε νευραλγικές θέσεις του Δημοσίου από το 2010 οπότε οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν 920.000 και σήμερα είναι 570.000.

«Η δέσμευσή μας είναι καθαρή. Όλοι όσοι είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με αυτόν τον άδικο και αντισυνταγματικό τρόπο θα επανέλθουν. Ότι το νούμερο είναι μικρό, είναι καλό, γιατί δεν πρόκειται να έχουμε μεγάλες δημοσιονομικές συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός.

«Εμείς θα κάνουμε ένα πρόγραμμα πραγματικής κινητικότητας ανάλογα με τις ανάγκες, γιατί το βασικό θέμα της δημόσιας διοίκησης είναι η άνιση κατανομή του προσωπικού. Κανέναν δεν θα απολύσουμε. Το δικό μας πρόγραμμα κινητικότητας έχει σκοπό να κατανείμει το προσωπικό ορθολογικά. Κανείς, όμως, δεν θα απολυθεί, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου