5.2.15

Ελεύθερος 78χρονος που καταδικάστηκε για αποπλάνηση 11χρονης


Ελεύθερος 78χρονος που καταδικάστηκε για αποπλάνηση 11χρονης

Ένας 78χρονος, που αποπλάνησε 11χρονη στη Μαγνησία, καταδικάστηκε, χθες το απόγευμα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, σε κάθειρξη 8 ετών.
Ωστόσο, το δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, όρισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και κατόπιν τούτου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2011, όταν ο τότε 74χρονος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη του 11χρονου κοριτσιού, που τον αποκαλούσε μάλιστα "παππού" και την οδήγησε σε εγκαταλειμμένο σπίτι του χωριού. Το παιδί έπαιζε με φίλες και ο δράστης την τράβηξε από το χέρι και στο σπίτι άρχισε να τη θωπεύει και να τη φιλάει. Παράλληλα, της πρόσφερε 20 ευρώ, για να μην μιλήσει... Το παιδί αντέδρασε, τον κλώτσησε και διέφυγε. Μίλησε με τη μητέρας της και την επομένη έγινε καταγγελία στην αστυνομία, με τελικό αποτέλεσμα την απαγγελία κατηγορίας κατά του ηλικιωμένου.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι είναι "κατασκευασμένη" από την οικογένεια του παιδιού. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του, σύμφωνα με την κατηγορία, τονίζοντας ότι είναι ένοχος ασελγών πράξεων και όχι ασελγών χειρονομιών και ότι προσέβαλε την αθωότητα του παιδιού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου