" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

7.2.15

Ντάισελμπλουμ: Εμείς, δεν κάνουμε... γέφυρες

-  Απορρίπτει την πρόταση της Αθήνας ο πρόεδρος του Eurogroup 

- Ξεφτίλα να υπογράψουμε πρόγραμμα, υποστηρίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ

Κορυφώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να απορρίπτει την πρόταση της Αθήνας για “χρηματοδότηση-γέφυρα”, την ίδια ώρα που κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι θα ήταν “ξεφτίλα” να υπογράψει η κυβέρνηση πρόγραμμα, σχολιάζοντας πως “θα πέσει η κυβέρνηση”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι “δεν κάνουμε συμφωνίες για δάνεια-γέφυρες”, ενώ υπενθύμισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα ως το τέλος του μήνα, και από εκεί και πέρα είτε το τρέχον πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, είτε θα παραταθεί εκ νέου, κάτι που για να αποσαφηνιστεί θα πρέπει η κυβέρνηση να διευκρινίσει “τι πραγματικά θέλει” στο έκτακτο Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχθηκε πως θα πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές, και γι' αυτό δεν αναμένονται άμεσα συμπεράσματα στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αλλά μόνο να φανεί μία πρώτη ιδέα για το πώς θα προχωρήσει η σχέση της Ελλάδας με το Eurogroup τις επόμενες εβδομάδες.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών κατηγορούν το Euro Working Group ότι έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας, και επιμένουν πως “το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής”, διαμηνύοντας ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη μίας συμφωνίας για χρηματοδότηση-γέφυρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου