4.2.15

«Βόμβα» από Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κράχ στις 25 Φεβρουαρίου!


«Βόμβα» από Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κράχ στις 25 Φεβρουαρίου!

«Με τους δανειστές της Ελλάδας να εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλον την αντίθεσή τους στην απαίτηση της χώρας για αναδιάρθρωση χρέους, η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί κι άλλα δάνεια διάσωσης ίσως οδηγήσουν σε οικονομικό κραχ ακόμη και στις αρχές του επόμενου μήνα».
Το κακό αυτό σενάριο για την Ελλάδα, περιγράφει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα που έχουν γνώση της οικονομικής θέσης της χώρας.
Αν δεν αυξηθεί το όριο βραχυπρόθεσμου δανεισμού των 15 δισ.- που έχει καθοριστεί από την Τρόικα- η κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από μετρητά στις 25 Φεβρουαρίου, ανέφερε ο ένας από τους αξιωματούχους, που ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί οι αριθμοί είναι εμπιστευτικοί.
Με τους Ελληνες να τραβάνε τις καταθέσεις τους από τράπεζες και να μην πληρώσουν φόρους, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να επιβιώσει μόνο για λίγες εβδομάδες, με τα κονδύλια των κοινωνικών ασφαλίσεων και παρακρατώντας τις πληρωμές προς τους πιστωτές, είπε το ίδιο πρόσωπο. «Μέχρι το τέλος του Μαρτίου, ίσως έρθει αντιμέτωπος με ένα υπαρξιακό δίλημμα: να αποδεχθεί μία σανίδα σωτηρίας με τους όρους που επίμονα απορρίπτει, ή να εγκαταλείψει το ευρώ», αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου