22.7.16

Νέο σοκ στην καρδιά της Ευρώπης! Πολύνεκρη επίθεση σε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο


Νέο σοκ στην καρδιά της Ευρώπης! Πολύνεκρη επίθεση σε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο


Ενοπλοι άνοιξαν πυρ, το απόγευμα της Παρασκευής, σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας, την ώρα που αυτό ήταν γεμάτο κόσμο, σπέρνοντας για άλλη μία φορά πανικό στην καρδιά της Ευρώπης. Πληροφορίες, όμως, κάνουν λόγο και για δεύτερη επίθεση σε άλλο σημείο της πόλης.
Οι πληροφορίες ως προς το συμβάν είναι ακόμη συγκεχυμένες, αφού σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Muencher Abendzeitung υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ το γερμανικό κανάλι NTV κάνει λόγο για 10 νεκρούς. Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν 6 νεκροί, αλλά υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν φόβοι για δεκάδες τραυματίες.
Η επίθεση, όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, άρχισε μέσα σε fast food λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα).
Μάρτυρας της επίθεσης, που μετέδιδε ζωντανά εικόνα έξω από το εμπορικό κέντρο, ανέφερε ότι ο δράστης κατέφυγε στον σταθμό του μετρό. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, οι ένοπλοι δράστες ήταν τρεις.
Η αστυνομία της πόλης έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τον δρόμο, ενώ έχουν διακοπεί οι συγκοινωνίες σε όλη την πόλη. Με νεότερη ανακοίνωσή της η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν όλους τους δημόσιους χώρους.
Νέο σοκ στην καρδιά της Ευρώπης! Πολύνεκρη επίθεση σε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο Εν τω μεταξύ, οι αναφορές για πυροβολισμούς και αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus, επίσης στο κέντρο του Μονάχου, διαψεύδονται από την αστυνομία.
Νέο σοκ στην καρδιά της Ευρώπης! Πολύνεκρη επίθεση σε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο Νέο σοκ στην καρδιά της Ευρώπης! Πολύνεκρη επίθεση σε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο Το εμπορικό κέντρο Olympia-Einkaufszentrum, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην περιοχή Moosach του Μονάχου έχει αποκλειστεί, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που εξακολουθούν να διαφεύγουν.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες, ενώ, όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα απογεύματα της Παρασκευής.
Την ίδια ώρα, το βρετανικό Foreign Office, όπως και το αμερικανικό State Dept., εξέδωσαν συστάσεις για τη Γερμανία, συνιστώντας στους πολίτες τους να αποφυγουν την περιοχή και να παραμείνουν σε ασφαλές μέρος, ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχών και παρακολουθώντας τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου