" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

23.7.16

Στην τελική ευθεία η πώληση του Hilton, στα 140-170 εκατ. ευρώ το τίμημα

Η τουρκική Dogus του επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ και ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου που «τρέχει» το Costa Navarino, είναι σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ισχυρών διεκδικητών του Hilton Athens.

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών σε ότι αφορά την πώληση της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας, έληξε στις 19.00 σήμερα και πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο όμιλοι κατέθεσαν κοινή προσφορά.
Τα σχέδια της Dogus να αποκτήσει ισχυρή παρουσία εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά πολυτελείας και στο luxury τουρισμό στο Αιγαίο είναι από καιρό γνωστά. Ήδη έχει καταθέσει προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης σε κοινοπραξία με αραβικά funds, ενώ συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα των LAMDA και ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ στη διαχείριση των μαρινών Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών και Λευκάδας.
Την ίδια ώρα, επέκταση και εκτός Μεσσηνίας είναι ο στόχος του ομίλου Κωνσταντακόπουλου. 
Ας σημειωθεί ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Temes, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου συμμετέχει και ο όμιλος Olayan. Η διαδικασία για την πώληση της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτριας του Hilton, από την Alpha Bank, η οποία κατέχει το 97,3% της εταιρείας, ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ η Citigroup Global Markets είχε οριστεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη διαδικασία.
Στις 11 Μαρτίου πάνω από 30 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που παρέλαβαν φάκελο από τη Citigroup Global Markets, με την αξία του να αποτιμάται στα 170 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη φάση οι μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν κινήθηκαν ανάμεσα στα 140 και 170 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των ενδιαφερόμενων σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν ο αμερικανικός όμιλος Hines, η τουρκική Dogus Holdings, η ελληνική ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης με το αμερικανικό επενδυτικό fund Lone Star, ο ισπανικός όμιλος Barcelo που διαχειρίζεται 100 ξενοδοχεία σε 19 χώρες, ο νοτιοαφρικανικός όμιλος ξενοδοχείων και ακινήτων Orion Hotels & Real Estate, με χαρτοφυλάκιο 14 ξενοδοχείων, ο αμερικανικός όμιλος Nexus που δραστηριοποιείται επίσης στον ξενοδοχειακό τομέα και η Pacifica μία από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων στις ΗΠΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου