21.7.16

Κηδεία του στίβου ο αποκλεισμός Ρώσων αθλητών απο το Ριο

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων έφτασαν άσχημα νέα για την ρωσική Ολυμπιακή επιτροπή (ROC). Το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (γνωστό και ως CAS) απέρριψε την έφεση 68 Ρώσων αθλητών, προκειμένου να πάρουν την άδεια για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 
Με την απόφαση αυτή το CASαποκλείει τη συμμετοχή τους στους αγώνες της Βραζιλίας.
Οι αθλητές ήταν αντίθετοι με τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η IAAF σε όλους τους Ρώσους αθλητές, ύστερα από τις καταγγελίες περί εκτεταμένου ντόπινγκ στη χώρα που συντάραξαν τον παγκόσμιο στίβο και κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού (IAAF).Οι αθλητές ισχυρίζονται ότι τιμωρούνται, μολονότι έχουν αγωνιστεί χωρίς φαρμακοδιέγερση, (ντόπινγκ) και πως θα πρέπει θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες, που θα διεξαχθούν το διάστημα 5-21 Αυγούστου στη Βραζιλία. Η απόφαση, όμως, του CAS είναι αρνητική και χάνουν το δικαίωμα της συμμετοχής.
«Απέρριψε την έφεση και τους ισχυρισμούς της ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής και των 68 Ρώσων αθλητών», ανέφερε η ανακοίνωση του διαιτητικού αθλητικού δικαστηρίου, που εδρεύει στη Λοζάνη της Ελβετίας.Πάντως, η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) έχει ανακοινώσει ότι η συμμετοχή στο Ρίο θα επιτραπεί σε λίγους μόνο Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι πληρούν μια σειρά από κριτήρια, όπως να έχουν επανειλημμένα υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ εκτός Ρωσίας.
«Κηδεία του στίβου».Έτσι χαρακτήρισε η κορυφαία Ρωσίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώΓελέναΙσινμπάγεβα την απόφαση που σημαίνειτη μη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, μίλησε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων (TASS) και δήλωσε απογοητευμένη για την άδικη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του CAS: «Είναι η κηδεία του στίβου», τόνισε σχετικά.
Α.Χ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου