23.7.16

ΒΙΝΤΕΟ - Η ιστορία της μαυροφορεμένης γιαγιάς που ζητιανεύει στη Θεσσαλονίκη σπαράζει καρδιές!

Το οικογενειακό δράμα και τα χτυπήματα της μοίρας
Πόσες φορές δεν έχουμε προσπεράσει ηλικιωμένους ή τοξικομανείς ή ανθρώπους με αναπηρία που ζητιανεύουν μερικά κέρματα νομίζοντας ότι μπορεί να είναι απάτη ή λέγοντας την εύκολη απάντηση: «Ας πρόσεχε, να μην έφτανε σε αυτό σημείο»;
Η ιστορία όμως της ηλικιωμένης από τη Θεσσαλονίκη λυγίζει ακόμα και τους σκληρούς.
Όσοι είναι από τη Θεσσαλονίκη έχουν σίγουρα παρατηρήσει τη γιαγιά που είναι καθισμένη στο πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή. Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι σχεδόν ξαπλωμένη στο πλακόστρωτο ζητώντας βοήθεια απ τους περαστικούς.
Έχει μπροστά της ανοιγμένο το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητα της προκειμένου να γίνονται γνωστά τα στοιχεία της σε όποιον θέλει να βοηθήσει και περιμένει καρτερικά κάποιον περαστικό να της δώσει κάτι από το περίσσευμα του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της North Press, πίσω από την εικόνα της ηλικιωμένης γυναίκας κρύβεται ένα οικογενειακό δράμα. Η ίδια ζει σε ένα παράπηγμα στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, μαζί με τα τρία εγγόνια της. Ο πατέρας των παιδιών και γιος της έχει πεθάνει και η μητέρα τους τα έχει εγκαταλείψει στο έλεος της φτωχής και άρρωστης γιαγιάς που προσπαθεί να τα θρέψει…
Μάλιστα, σύμφωνα με το tonwtiko, όπως έχει εκμυστηρευτεί η ηλικιωμένη σε καταστηματάρχες της περιοχής, στο σπίτι της δεν έχει ούτε ψυγείο και παρόλο που αυτοί προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν σ αυτό το απλό για πολλούς αγαθό, αυτή αρνήθηκε με περηφάνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου