30.1.17

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ! ΡΕΕΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ - "ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ...ΚΛΑΙΤΕ" !!! Οκτώ στους δέκα θεωρούν ότι η ζωή τους ήταν καλύτερη πριν δύο χρόνια

Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, απογοητευμένοι οι πολίτες

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ....ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ !!!
 
Μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενίσχυση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων -ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.- καταγράφεται από την έρευνα της Prorata στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σε μια περίοδο κατά την οποία η διαπραγμάτευση μοιάζει να καρκινοβατεί, με τους δανειστές να ασκούν πιέσεις για νέα μέτρα και την πολιτική πόλωση να αυξάνεται στο εσωτερικό, σε πεδία όπως η οικονομία και τα φαινόμενα διαπλοκής αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται έως το 21% (18% τον Νοέμβριο), η Ν.Δ. έως το 33% (29%), η Χρυσή Αυγή έως το 8% (10%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη έως το 14% (10%), το ΚΚΕ 12% (14%), το
ΠΟΤΑΜΙ 8% (8%), οι ΑΝ.ΕΛΛ. 4% (5%), η Ενωση Κεντρώων έως το 7% (8%), η Λαϊκή Ενότητα έως το 4% (3%) και η Πλεύση Ελευθερίας έως το 7% (7%). Στο ερώτημα εάν επιθυμούν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι συμμετέχοντες απαντούν 56% «όχι», 38% «ναι» (μεγαλύτερο κατά έξι μονάδες από τον Δεκέμβριο) και 6% «Δ.Ξ./Δ.Α.»
Δεύτερη δημοσκόπηση
Εξάλλου σύμφωνα με τα ευρήματα άλλης μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία MARC, η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται σε όλους τους δείκτες και εφόσον στηθούν οι κάλπες με αυτές τις συνθήκες, όπως φαίνεται να προεξοφλείται, θα κατακτήσουν αυτοδύναμη πλειοψηφία με 159 έδρες στην επόμενη κοινοβουλευτική σύνθεση.
Η αξιωματική αντιπολίτευση διευρύνει έτι περαιτέρω την απόσταση που εδώ και καιρό τη χωρίζει από το κυβερνών κόμμα και με το 27,8% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου έχει πλέον υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον
ΣΥΡΙΖΑ, που με το ισχνό 13,7%, στο οποίο ανέρχεται πλέον η απήχησή του υπολείπεται κατά 13,5 μονάδες.
Το υψηλό αυτό «γαλάζιο» προβάδισμα, ωστόσο, μπορεί να φτάσει έως τις 20 μονάδες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Marc, οι οποίοι με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, που φτάνουν στο 17%, οδηγούνται στο
συμπέρασμα ότι η δύναμη της Ν.Δ. θα κινηθεί σε επίπεδα πέριξ του 38,3% (με ανώτερο το 41,3% και κατώτερο το 35,3%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει κοντά στο 18,9% (μεταξύ του 21,3% και του 16,5%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία μέτρησης της Marc, η απαισιοδοξία των πολιτών είναι στα ύψη και στην κοινωνία επικρατεί ένα σχεδόν γενικευμένο κλίμα διάψευσης των προσδοκιών που είχαν καλλιεργήσει ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του όταν πριν από δύο χρόνια αναλάμβαναν την εξουσία έχοντας κερδίσει τις εκλογές με το σύνθημα «η ελπίδα έρχεται»
Στη δεύτερη επέτειο από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όλα τα ευρήματα δείχνουν μια πολύ δυσμενή εικόνα για την κυβέρνηση, καθώς:
- Το 82,2% των πολιτών κρίνει αρνητικά την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., έναντι του 15,7% που κάνει θετική αξιολόγηση.
- Το 70,7% πιστεύει ότι η διετής διακυβέρνηση Τσίπρα έβλαψε τη χώρα, έναντι του 15,1% που έχει την άποψη ότι την ωφέλησε.
- Το 81% των πολιτών δηλώνει ότι η κατάσταση των ίδιων και της οικογένειάς τους είναι τώρα χειρότερη σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015.
- Το 35,9% θεωρεί ότι τα πράγματα σήμερα θα ήταν καλύτερα αν ήταν στην κυβέρνηση η Ν.Δ., έναντι του 30,5% που πιστεύει ότι θα ήταν χειρότερα και του 27,1% που απαντά «περίπου τα ίδια».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου