2.12.19

Πάσσαρης: Να δικαστώ για ότι έκανα

Επιθυμία του εντολέα μου Κώστα Πάσσαρη είναι να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα και δηλώνει  ότι συνομολογεί όσα έχει διαπράξει και ζητεί συγγνώμη, ενώ υπάρχουν και πράξεις που αρνείται. Αυτό που λέει είναι «καταδικάστε με για αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως για αυτά που δεν έκανα».
 Αυτά ανέφερε ο συνήγορός του, Ανδρέας Ταγαράκης, με την έναρξη δίκης όπου εξετάζονται οι "δραστηριότητες" του Πάσσαρη και με την ευκαιρία υποβλήθηκε και το αίτημα να έλθει ο ίδιος στην Αθήνα να δικαστεί. Νωρίτερα η υπεράσπιση είχε ζητήσει να αναβληθεί η υπόθεση, καθώς δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών αρχών που συναινούν στο αίτημα του Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων αστυνομικών, οι οποίοι στις 17 Φεβρουαρίου 2000 είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Κώστα Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθης. 
Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη, Ανδρέας ς Ταγαράκης, ανέφερε ότι
«το Εφετείο που ερευνά την υπόθεση Πάσσαρη ξεκινά χωρίς να είναι ο ίδιος παρών, μολονότι το επιθυμούσε. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των ελληνικών και των ρουμανικών αρχών. Αυτό που ο ίδιος επιθυμεί είναι να του αποδοθούν ευθύνες μόνο για αυτά που έχει κάνει. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είπε ότι ήθελε να είναι παρών για να παραδεχθεί αυτά που έκανε, να κοιτάξει τους ανθρώπους που έβλαψε στα μάτια, να τους ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει τις συνέπειες των πράξεών του»
Η δίκη θα επαναληφθεί 11 Δεκεμβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου