6.12.19

Αγωγή 850.000 για ιατρική αποζημίωση

Στοιχείο 1. Εγκύκλιος που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω του τότε Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη και εκδόθηκε στις 18/1/18 προέβλεπε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα καλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους τις αστικές αποζημιώσεις σε περιπτώσεις επιπλοκών. Μέχρι τότε την αστική ευθύνη αναλάμβαναν τα νοσοκομεία.
Στοιχεϊο 2. Καταλογισμός ευθύνης 850.000 ευρώ! Η υπόθεση αφορά γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, για ιατρική επιπλοκή που είχε συμβεί σε περιστατικό 17 χρόνια πριν!
Στοιχείο 3. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγα 24ωρα σε νοσοκομειακό γιατρό της Λάρισας επιδόθηκε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα σχετικά έγγραφα, στο σπίτι του με περιπολικό της αστυνομίας, μπροστά στα μάτια των παιδιών του. 
Ο γιατρός σοκαρίστηκε αφού το περιστατικό συνοδεύτηκε με λεκτική βία από την πλευρά των αστυνομικών, όπως καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά όργανα.
Να πληρώσει ο Χουλιαράκης!
Μετά την εγκύκλιο έχει ξεκινήσει «βιομηχανία» αγωγών κατά ιατρικού προσωπικού νοσοκομείων, ενώ οι γιατροί θεωρούν υπεύθυνη την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Να σημειωθεί ότι Ξανθός – Πολάκης διαβεβαιώναν τον κλάδο ότι στην πράξη δεν θα ισχύσει, αλλά δεν την ακύρωσαν.
Όπως δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου: «Δυστυχώς είναι γεγονός ο πρώτος καταλογισμός αστικής αποζημίωσης για ιατρική επιπλοκή σε γιατρό του ΕΣΥ μέσω ελεγκτικού συνεδρίου. Ο γιατρός είχε καταδικάστηκε στο ποινικό δικαστήριο για απλή αμέλεια. 
Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί: Άμεσα να ακυρωθεί από το ελεγκτικό συνέδριο ο καταλογισμός της αποζημίωσης στον γιατρό της Λάρισας. Να γίνει νομοθετική ρύθμιση για ακύρωση της εγκυκλίου. Να πάρουν άμεσα δημόσια θέση Ξανθός Πολάκης, και να παραδεχτούν πως έσφαλαν και παραπλάνησαν τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Να πάρουν άμεσα δημόσια θέση οι νυν υπουργοί Κικίλιας, Κοντοζαμάνης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου