7.12.19

Οι Αρχές των ΗΠΑ ερευνούν κύκλωμα που λυμαίνονταν τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής

«Πουλούσαν» αδρά υπηρεσίες διαμεσολάβησης - Εβγαλαν σε... πλειστηριασμό ακόμη και προσκλήσεις για την ενθρόνιση του Ελπιδοφόρου

Στο μικροσκόπιο των αμερικάνικων εισαγγελικών αρχών βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι “δραστηριότητες” ενός παρασυστήματος διαφθοράς , όπως χαρακτηρίζεται, τα μέλη του οποίου δρούσαν , υπό τον μανδύα δραστηριοτήτων στον χώρο του Lobbiyng και επικαλούμενα σχέσεις με υψηλόβαθμους Αμερικάνους και  Ελληνες πολιτικούς και εκκλησιαστικούς αξιωματούχους. Το παρασύστημα αυτό του οποίου ως επικεφαλής φέρεται να είναι ο  Γιάννης  Χ. η΄αλλιώς John -John , όπως σύμφωνα με πληροφορίες είναι το υποκοριστικό του εμφανίζεται με    επάγγελμα “παράγοντας” απροσδιορίστου επαγγελματικής ιδιότητας και ταυτότητας  και ο οποίος  δρούσε πίσω από την πλάτη του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και προφανώς  σε συνεργασία με κάποιους αξιωματούχους της Αρχιεπισκοπής παίζοντας “βρώμικα” παιχνίδια με υψηλό κόστος για την εικόνα και το κύρος της Εκκλησίας στην Αμερική.  
Συγκεκριμένα ο John -John, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τα μέλη της ομάδας του  “εμπορεύονταν” προσκλήσεις για την επίσημη τελετή και δεξίωση που παραθέτει κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας  έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ με “πελάτες” όχι μόνο ομογενείς , αλλά κυρίως πρόσωπα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες,  «πουλούσαν» έναντι ποσών που κυμαίνονταν από 10.000 -25.000 δολάρια υπηρεσίες διαμεσολάβησης σε πρόσωπα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με επιτελικά στελέχη του Λευκού Οίκου με υπουργούς της κυβέρνησης ακόμα και με τη σύζυγο και την κόρη του νυν Αμερικανού προέδρου. Το εντυπωσιακό είναι οτι το κύκλωμα ενεπλάκη ακόμα και στην πώληση προσκλήσεων , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την τελετή  ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στις 22 Ιουνίου 2019 στον καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν αλλά και προσκλήσεων με το ανάλογο «καπέλο» για το επίσημο γεύμα της ενθρόνισης στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Υπενθυμίζουμε οτι όλα αυτά έρχονται στην δημοσιότητα την στιγμή που είναι νωπή ακόμη η είδηση της σύλληψης του επί 17 έτη εκτελεστικού Διευθυντή και διοικητική Οικονομικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής  Τζέρρυ Δημητρίου με την κατηγορία υπεξαίρεσης του ποσού άνω των 500.000 δολαρίων με κατάχρηση της πιστωτικής κάρτας της Αρχιεπισκοπής για προσωπική χρήση και έξοδα. Ο Τζέρρυ Δημητρίου μάλιστα ο οποίος απολύθηκε από τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ήταν υπεύθυνος για την διαχείριση  της ανακατασκευής του Ι.Ναού του Αγίου Νικολάου στο Grand Zero, έργο που αρχικά είχε προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων δολαρίων και εκτοξεύτηκε στα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Η κατασκευαστική εταιρία που είχε αναλάβει την εκτέλεση έργου καταγγέλλει την σύμβαση γεγονός που σημαίνει οτι προφανώς τα 60 εκατομμύρια δολάρια κατέληξαν προφανώς σε τσέπες τρίτων προσώπων.
Με όλα αυτά, όπως είχε γράψει αναλυτικά το «Πρώτο Θέμα» η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε οδηγηθεί σε πτώχευση με' μαύρη τρύπα” 8,5 εκ.  Δολαρίων και με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να λάβει δάνειο ύψους 7,5 εκ. δολαρίων από την Τράπεζα ΑΛΜΑ του Ελληνοαμερικάνου Ευστάθιου Βαλιώτη με υποθήκη των κεντρικών γραφείων της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.
Μάλιστα ο κ. Δημητρίου αφέθηκε ελεύθερος με  εγγύηση 150.000 δολαρίων, μέχρι  την τελική εκδίκαση  της υπόθεσης τους στις 26 Δεκεμβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου