5.12.19

Αρχίζουν τα test drive οι βουλευτές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πεντάλ ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα έχουν τις επόμενες ημέρες οι βουλευτές όλων των κομμάτων, περίπου δύο εβδομάδες μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης για τα αυτοκίνητα leasing της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, η Βουλή απηύθυνε πρόσκληση σε τρεις εταιρείες εισαγωγής και διανομής αυτοκινήτων, ώστε να μεταφέρουν εκεί από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, προκειμένου να κάνουν test drive οι βουλευτές που ενδιαφέρονται.
Μάλιστα, στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2020 προβλέπονται πιστώσεις για τη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) αυτοκινήτων ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 2,6 εκατομμυρίων ευρώ το 2019. Η αύξηση οφείλεται στην αναμενόμενη χρήση μη ρυπογόνων και τεχνολογικά καινοτόμων αυτοκινήτων, όπως υβριδικών και ηλεκτρικών.
Πέντε σταθμοί ταχείας φόρτισης στη Βουλή
Παράλληλα, όπως σημειώνεται στη στήλη «Βηματοδότης», σε επιστολή του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα προς όλα τα μέλη του κοινοβουλίου, αναφέρεται ότι υπάρχει λύση και για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για όσους βουλευτές επιλέξουν να μισθώσουν ένα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τη φόρτιση πρόκειται  να δημιουργηθούν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της Βουλής πέντε σταθμοί ταχείας φόρτισης, με δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε διάστημα 30 λεπτών για κάλυψη 300 χιλιομέτρων. Η δαπάνη φόρτισης θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της Βουλής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου