29.9.09

Γ. Κανελλόπουλος - Μήνυμα νίκης της κοινωνίας στις 4 Οκτώβρη !!!


Μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής έστειλε, μιλώντας χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γ. Κανελλόπουλος. Ο κ. Κανελλόπουλος προέβλεψε τη νίκη της κοινωνίας και τάχθηκε, ανάμεσα σε άλλα, κατά της μπαλοποίησης των απορριμμάτων στον Ταΰγετο και υπέρ της επιθετικής ανακύκλωσης.
Ζήτησε τη βοήθεια των συγκεντρωμένων φίλων του για την εκλογή του ως βουλευτής, ενώ έκανε λόγο, όπως και στις άλλες του ομιλίες, για ένα μικρότερο υπουργικό σχήμα. Δεσμεύθηκε για την κατάργηση στην ασυλία και στο ΕΤΑΚ, για μισθούς από 1.200-1.300 ευρώ και αγροτική σύνταξη 900 ευρώ, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την κατάργηση της ενεργοποίησης, καθώς και για τη μείωση των κρατικών τιμολογίων. Ανακοίνωσε την αστυνόμευση της υπαίθρου, ενώ επισήμανε πως δε θα υπάρξει εγωισμός και αλαζονεία.
Στην ομιλία του ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Αυτή είναι, πράγματι, μία συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ, μία συγκέντρωση αντάξια του μεγάλου ΠΑΣΟΚ, του ενωμένου ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ της νίκης. Πάμε για μεγάλη νίκη, στο τέλος της εβδομάδας έρχεται η δική σας νίκη. Νίκη των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, των αδικημένων, από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Νίκη των εμπόρων, των βιοτεχνών, των επαγγελματιών που διαθέτουν οράματα και έχουν αγωνία για τον τόπο τους, για το δικό τους επαγγελματικό μέλλον. Νίκη των αγροτών, γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν μέλλον με τη Δεξιά, ούτε οι ίδιοι ούτε τα προϊόντα τους.
Νίκη των νέων που υποφέρουν από την αναξιοκρατία - τα σκλαβοπάζαρα των stage, που περιφέρονται από στέκι σε στέκι, για να σκοτώσουν το χρόνο τους, που σπρώχνονται στην ιδιωτική χαμηλού επιπέδου και ακριβή εκπαίδευση, που αναγκάζονται να αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό – μια νέα φουρνιά νέων μεταναστών με υψηλή εξειδίκευση και προσόντα δημιουργείται. Η Ελλάδα του κ. Καραμανλή και της Ν.Δ. διώχνει τα παιδιά της.
Και αυτά συμβαίνουν την στιγμή που νέες προκλήσεις εμφανίζονται στον ορίζοντα της χώρας στον τομέα:
-Του εμπορίου
-Του τουρισμού
-Της ποιοτικής γεωργίας
-Του περιβάλλοντος
-Της οργάνωσης των υπηρεσιών υγείας
-Της παιδείας
-Της απασχόλησης
-Των κλιματικών αλλαγών
-Των μεταβολών στις γεωστρατηγικές ισορροπίες
-Των αγωγών πετρελαίου –αερίου των δικτύων ηλεκτρισμού
-Της υπερθέρμανσης του πλανήτη
-Της ερημοποίησης της νότιας Ελλάδας
-Της πράσινης ανάπτυξης που απαντά σε πολλά από αυτά.
Σε αυτούς τους τομείς υπάρχουν οι ευκαιρίες για δημιουργική απασχόληση και προοπτικές για όλους.
Βλέπω τη συγκέντρωση να φουσκώνει όσο περνάει η ώρα. Βλέπω τους φίλους μου από τη Ράχη, τη Φυτειά, τον Μπουρνιά, τον προσφυγικό συνοικισμό, τη Φαρών, την παλιά μου γειτονιά, τους Ταξιάρχες, με το 2ο Γυμνάσιο που τελείωσα κι εγώ, την παραλία.
Βλέπω τους φίλους μου από τον Ταΰγετο, την Αλαγονία και τους λέω ότι η λογική μας δεν μπαλοποιείται ποτέ, το μυαλό μας δε μετατρέπεται σε δεμάτια σκουπιδιών.
Ο Ταΰγετος είναι χώρος αναψυχής, προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό, χρειάζεται φροντίδα το περιβάλλον του, ώστε να επουλωθούν οι τεράστιες πληγές από τις πυρκαγιές. Όχι χωματερές στον Ταΰγετο.
Όχι δεματοποιημένα ή χύμα σκουπίδια πλέον.
Ενεργός επιθετική καθολική ανακύκλωση τώρα παντού.
Να βρουν οι νέοι δουλειά -εκατοντάδες άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν παραγωγικά στον τόπο τους και να βρουν διέξοδο στην ανεργία.
Αντί γι’ αυτό, η Ν.Δ., η κυβέρνησή της και η τοπική της έκφραση
Στη Βουλή
Στην Περιφέρεια
Στο Δήμο
Στη Νομαρχία
μας έζωσαν από παντού.
Αντί να διοχετεύσει τα χρήματα στην ανακύκλωση και στο άνοιγμα της απασχόλησης στους νέους του τόπου μας, χορεύει το χορό του χρήματος, αγοράζει άχρηστα μηχανήματα, αυτά που οι έμποροι δεν πωλούν αλλού.
Όλα τα βρώμικα στη Μεσσηνία. Επιτέλους, να τελειώνουμε με τους αντιπροσώπους!
Δώστε μου τη δύναμη να εργαστώ για να ενώσω το χώρο μας σε μια τέτοια προοπτική καθολικής νίκης.
Αντεπίθεση, με αυτοπεποίθηση και ιδέες, με ενότητα, να πέσουν στη Μεσσηνία όλα τα κάστρα της Δεξιάς.
Βλέπω ανάμεσά σας αγωνιστές, που πήραν στην πλάτη τους- από πολύ παλιά- τη δημοκρατική παράταξη, έβαλαν αέρα στα πανιά τους και οδήγησαν σε ανείπωτες νίκες του ’63 και το ’64 τον γέρο της Δημοκρατίας.
Βλέπω αγωνιστές της αντίστασης και διακρίνω στο βλέμμα τους ετοιμότητα για νέους αγώνες.
Τους σεβόμαστε – τους σεβόμαστε όλους και κλίνουμε το γόνυ μπροστά τους. Βλέπω ανθρώπους που από το 1974 έφτιαξαν ένα μεγάλο ποτάμι – το ποτάμι του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, το φουρτουνιασμένο ποτάμι της αλλαγής.
Βλέπω τους νέους και μας δίνουν τον αέρα ότι αυτή η παράταξη έχει μέλλον. Εσείς οι νέοι πάρτε την στα χέρια σας πηγαίνετε μακριά.
Μην κρατάτε τίποτα από το παρελθόν. Αλλάξτε τα όλα. Αυτό σημαίνει πρόοδος.
Μόνο δύο ιδέες κρατήστε:
Πίστη στον άνθρωπο, στις αξίες, στα ιδανικά. Κοινωνία χωρίς ιδανικά τα παίρνει ο άνεμος.
Αλληλεγγύη και αγάπη μεταξύ μας. Στους ανθρώπους του κόμματος. Κόμμα χωρίς αλληλεγγύη είναι πλατφόρμα ευκαιρίας.
Σε επτά ημέρες από σήμερα, η Ελλάδα θα έχει νέο πρωθυπουργό, που είναι ταυτόχρονα:
Εναλλακτικός
Μοντέρνος
Κλασσικός
Επαναστατικός
Συμβατικός
Ανατρεπτικός.
Θα έχει, χάρη σε εσάς,
Χάρη στο πείσμα σας,
Χάρη στο αγώνα σας,
Χάρη στη μεθοδικότητά σας,
Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τον εμπιστευόμαστε, τον στηρίζουμε
και τώρα και μετά τις εκλογές.
Δίχως επιφυλάξεις είμαστε μαζί του στο μεγάλο κοινωνικό πρόγραμμα:
Για επανασύσταση του ΕΣΥ. 25 χρόνια μετά την ίδρυσή του από το μεγάλο οραματιστή Γιώργο Γεννηματά, το ΕΣΥ έχει ανάγκη νέας πνοής.
Για αύξηση των δημοσίων επενδύσεων
Για τις συντάξεις των αγροτών στα 950 ευρώ το μήνα
Για έκδοση των συντάξεων το πολύ σε τρεις μήνες
Για αύξηση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ
Για πραγματικές αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων αντί για το πάγωμα της Ν.Δ.
Θέλω να σας μιλήσω με αίσθημα ευθύνης ως συμπατριώτης.
Να σας διαβεβαιώσω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τους ανθρώπους, τη δύναμη, τη θέληση, το πρόγραμμα, να πάει την Ελλάδα μπροστά.
Αν δεν έβλεπα τις ελπίδες των Ελλήνων σε αυτό, δε θα έβαζα υποψηφιότητα. Το πρόγραμμα, όμως, του ΠΑΣΟΚ διαπνέεται από συνέπεια, σαφείς επιλογές υπέρ των ανθρώπων που έχουν ανάγκες, δίχως ταλαντεύσεις. Δε μου αρέσουν τα χαλαρά. Χαίρομαι γιατί ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου τραβάει σκληρό και αριστερό δρόμο.
Είμαι εδώ, στέκομαι ενώπιόν Σας και σας ζητώ να με βοηθήσετε να εκλεγώ βουλευτής.
Δώστε μου δύναμη, ώστε να μπορέσω να εργαστώ για εσάς και τη Μεσσηνία. Όχι, όμως, λευκή επιταγή. Να εξηγηθούμε. Καθαρά. Να γνωρίζετε τους όρους της εκλογής. Διότι κάθε κόμμα έχει ένα πρόγραμμα και όλα τα στελέχη του έχουν χρέος να το υποστηρίζουν με πάθος. Ο καθένας, όμως, από εμάς οφείλει να διαθέτει και ένα απόθεμα προσωπικών απόψεων. Αρκεί αυτές οι απόψεις να πηγαίνουν το κόμμα μπροστά.
Το πολιτικό μας σύστημα είναι βαρύ, αναποτελεσματικό, άνευρο, εν πολλοίς αποκρουστικό και διεφθαρμένο στην όψη είτε στο βάθος. Αυτό το σύστημα δεν πάει άλλο. Χρειάζεται ριζική ανατροπή, γκρέμισμα και ξαναφτιάξιμο από την αρχή. Για να πετύχουμε είναι ανάγκη να αρχίσουμε από την κορυφή. Στην κορυφή είναι το Κοινοβούλιο. Οι 300. Χρειαζόμαστε 300; Η άποψή μου είναι όχι. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα για να διαθέτει τόσους πολλούς βουλευτές. Και με 200 βουλευτές βολευόμαστε ως χώρα. Άλλοι 200 με λιγότερα προνόμια δίχως ορντινάτσες – δωρεάν αυτοκίνητα, τηλέφωνα, γραμματείς και Φαρισαίους. Δίχως διπλές και τριπλές φρουρές, με μισές αμοιβές.
Έχουμε ανάγκη από λιτό υπουργικό σχήμα. Λιγότεροι υπουργοί. Ελάχιστοι υπουργοί. Ακόμα λιγότεροι γραμματείς, σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι.
Επιτέλους, τέλος στην ασυλία. Δεν τη χρειάζεται το σύστημα. Δεν τη θέλει ο πολίτης. Ισότητα -όποιος και να είναι, όπου και να είναι. Χρειαζόμαστε κρατικούς λειτουργούς δίχως αυτοκίνητα και πομπές. Δεν αντέχει η Ελλάδα διοικητές οργανισμών και τραπεζών με μισθούς 100.000 ευρώ το μήνα. Αλλά ούτε και με 15.000 ευρώ στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα κράτος με λιγότερους υπαλλήλους αλλά γρήγορο, οργανωμένο ηλεκτρονικά, δίχως σπατάλες, με διαφάνεια στη λειτουργία του. Με στελέχη εξειδικευμένα, με διαρκή επιμόρφωση, αλλά ευγενικά, με το χαμόγελο στα χείλη.
Είμαι με τους ανθρώπους που δουλεύουν, που ιδρώνουν, και βγάζουν τίμια το ψωμί τους. Με εκείνους που πρώτα σκουπίζουν το μέτωπό τους, και μετά βάζουν το χέρι στην τσέπη τους. Έχουν αγωνία το βράδυ να φτάσει το μεροκάματο για τις ανάγκες της οικογένειας. Με τους εμπόρους που αναρωτιούνται αν του χρόνου θα έχουν το μαγαζί τους.
Ζούμε σε μία κοινωνία, ένα νομό, μία πόλη, που τα θεμέλιά της τρίζουν. Η βάση αδύναμη, δύσκολο να τα φέρει βόλτα. Η μεσαία τάξη συρρικνώνεται. Κι ενώ η διεθνής κοινότητα έθεσε στη διάθεση της χώρας 28 δισ. ευρώ, ο κ. Καραμανλής άφησε λάφυρο τα 28 δισ. στα πόδια των Τραπεζιτών. Σε 40 οικογένειες δηλαδή.
Εμείς λέμε, είπαμε, και θα το κάνουμε μετά τις εκλογές.
Η βιοτεχνία,
Οι αγρότες,
Η τεχνολογία,
Ο τουρισμός έχουν τις ανάγκες τους.
Εδώ είναι η μεγάλη μας διαφορά με τη Ν.Δ. Με σαράντα οικογένειες αυτοί, με επτακόσιες χιλιάδες επαγγελματίες εμείς.
Έτσι θα ανθίσει το εμπόριο, τα επαγγέλματα, η παραγωγή στη βιοτεχνία και στο χωράφι.
Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια οι σαράντα τραπεζίτες κέρδισαν 5,5 δισ. ευρώ. Οι πεντακόσιες χιλιάδες έμποροι πόσα; Οι εξακόσιες χιλιάδες αγρότες πόσα;
Ο Γιώργος Παπανδρέου πατάει φρένο στην ολιγαρχία. Παραγκωνίζει την αλλήθωρη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό του Βατοπεδίου, των κουμπάρων, των ομολόγων, που άδειασαν τα ταμεία των συντάξεων. Ο Γ. Παπανδρέου έκοψε το βήχα στους Τραπεζίτες του κ. Καραμανλή. Κάτωχροι βγήκαν από το γραφείο του, όταν τους συνάντησε, γιατί τους ζήτησε να θέσουν τέρμα στα υπερκέρδη τους, στις αυθαιρεσίες τους, τέρμα όμως και στους χαμηλούς μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων.
Γι’ αυτό σας καλώ με τον αγώνα σας να φέρετε το ΠΑΣΟΚ πρώτο, και στον τόπο της καρδιάς μας, την Καλαμάτα, τη Μάνη, την Πυλία, την Τριφυλία, τη Μεσσηνία ολόκληρη.
Διακρίνονται ανάμεσά μας οι νικητές.
Έφτασε η ώρα της σαφήνειας.
Καταργούμε το ΕΤΑΚ.
Μισθωτοί με αξιοπρεπείς μισθούς 1200 -1300 ευρώ.
Η σύνταξη των αγροτών διαμορφώνεται στα 900 ευρώ.
Αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια.
Καταργούμε την ενεργοποίηση.
Μειώνουμε τα κρατικά τιμολόγια.
Γρήγορο τραίνο στην Πελοπόννησο ώστε να μας συνδέει με τις δύο πύλες της Ελλάδας. Την εναέρια και τη θαλάσσια.
Ενεργός αστυνόμευση της υπαίθρου, ώστε να ξαναβρούμε την ησυχία μας, με δραστική αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων.
Η γενιά των 700 ευρώ δεν αντέχει άλλο. Εξέπεμψε SOS. Την ακούσε κανείς; Σας διαβεβαιώνω ότι άκουσε, είδε, ένοιωσε, αντέδρασε ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Μη σας πουν πού θα βρεθούν τα χρήματα. Οι μεγάλοι εργοδότες είναι οι Τράπεζες, τα καζίνα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, και μπορούν να συνεισφέρουν κάτι παραπάνω.
Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει σε δύσκολες καταστάσεις. Όπως το 1981, το 1993, έτσι έγινε. Το ΠΑΣΟΚ τράβηξε την Ελλάδα ψηλά. Τι σχέση έχει η Ελλάδα του 1981 με αυτή του 1989; Τι σχέση έχει η Ελλάδα του 1993 με αυτήν του 2004;
Σε επτά ημέρες έχουμε εκλογές. Ανοίξτε την αγκαλιά σας. Θα γεμίσει ψηφοφόρους από αριστερά και δεξιά. Χωρίς εγωισμούς, δίχως αλαζονεία, με βήμα σταθερό και αυτοπεποίθηση προς τη νίκη. Θέλω να αξιοποιήσω την εμπειρία μου για να σταθώ δίπλα σας, συμπαραστάτης και σύμμαχος στα γενικά και ατομικά ζητήματα των πολιτών.
Ευχαριστώ όλους εσάς που βοηθάτε στη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ όσους με βοηθάτε στον αγώνα μου για την εκλογή. Σε εσάς στηρίζομαι. Δεν έχω πατερίτσες. Το ανάστημά μου είστε εσείς».
Εφ. Θάρρος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου