3.10.09

Ενημέρωση για τη διαδικασία εκλογής και καταμέτρησης ψήφων από τον υπ. Εσωτερικών, Σπ. Φλογαϊτη !!!


Σε μια τελευταία ενημέρωση, λίγο πριν τις εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών, Σπύρος Φλογαΐτης, αναφέρθηκε στο σύστημα διεξαγωγής αποτελεσμάτων, τα οποία θα συγκεντρώνονται και θα παρουσιάζονται, τόσο μέσω του κλασικού τρόπου τηλεγραφημάτων, όσο και του πιλοτικού προγράμματος SRT.
Με αυτό το σύστημα, τα αποτελέσματα ανακοινώνονται απευθείας, χωρίς άλλη μεσολάβηση, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας και μέσω διαδικτύου.
Ο κ. Φλογαϊτης δήλωσε ότι

το υπουργείο είναι έτοιμο για την αυριανή εκλογική αναμέτρηση και πως το 75% των εκλογικών αντιπροσώπων βρίσκονται ήδη στον τόπο των εκλογικών τμημάτων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί.
Τα αποτελέσματα με το κλασικό σύστημα θα γίνουν γνωστά γύρω στις 5 το πρωϊ της Δευτέρας, ωστόσο προεκτίμηση θα υπάρξει από τις 12 τα μεσάνυχτα, βάσει του κλασικού τρόπου, και από τις 10 μ.μ., βάσει του SRT.
Ο κ. Φλογαϊτης έκανε, άλλη μία φορά, έκκληση προς τις εφορευτικές επιτροπές να παραμείνουν στα εκλογικά τους τμήματα έως ότου καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος, όπως επίσης και προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους να θέτουν την υπογραφή τους δίπλα σε κάθε σταυρό προτίμησης και στο τέλος να γίνεται το άθροισμα των σταυρών, να σημειώνεται στο ψηφοδέλτιο και να υπογράφεται και αυτό.
Επίσης, από τις Νομαρχίες ζήτησε να μην καθυστερούν στην αποστολή των αποτελεσμάτων προς το υπουργείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου