2.10.09

Αγροφύλακες – Αλλάζει η διαδικασία πρόσληψης !!


Με γραπτό διαγωνισμό θα προσλαμβάνονται εφ΄ εξής οι Αγροφύλακες που επιθυμούν να στελεχώσουν τα Αγρονομικά Τμήματα, ενώ εν συνεχεία θα καλούνται σε προφορική συνέντευξη και θα υποβάλλονται σε αθλητικές, ψυχοτεχνικές και υγειονομικές δοκιμασίες.
Το νέο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται τα προσόντα, τα κριτήρια και η διαδικασία πρόσληψης των αγροφυλάκων δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ενώ ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής.
Με άλλο Προεδρικό Διάταγμα που επίσης δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ

καθορίζονται και οι διαδικασίες πρόσληψης αγρονόμων, οι οποίοι όμως δεν θα υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις αλλά θα καλούνται για προφορική συνέντευξη και θα υποβάλλονται σε αθλητικές, ψυχοτεχνικές και υγειονομικές δοκιμασίες.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αγρονομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους, μέσα στην προθεσμία που θα καθορίζει η προκήρυξη, αίτηση σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αγροφυλακής μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μόνο μία αίτηση συμμετοχής για έναν νομό και για μία μόνο υπηρεσία αυτού, εφόσον υπάρχουν περισσότερες.
Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας καθορίζεται ο αριθμός των αγρονόμων γενικών καθηκόντων που κατατάσσονται στην Ελληνική Αγροφυλακή. Ποσοστό 50% των κατατασσόμενων προέρχεται από ιδιώτες Έλληνες πολίτες άνδρες, γυναίκες και 50% από Αγροφύλακες πτυχιούχους Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ και Αρχιφύλακες ύστερα από εξετάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου