30.9.09

Εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ για τη διαδικασία διαλογής ψήφων στις βουλευτικές εκλογές !!!


Ο υπουργός Εσωτερικών Σπυρίδων Φλογαΐτης υπέγραψε εγκύκλιο με θέμα «Διαλογή Ψήφων», η οποία εφιστά την προσοχή των εμπλεκομένων στη διαδικασία και ειδικότερα των νομαρχών για τη διαδικασία διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο αναφέρεται:
«Μετά την αποσφράγιση των φακέλων και αφού διαπιστωθεί ότι το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο αριθμείται με τη σειρά εξαγωγής του από την κάλπη και ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής θέτει τη μονογραφή του δίπλα από κάθε σταυρό προτίμησης που υπάρχει στο ψηφοδέλτιο. Στη συνέχεια, συμπληρώνει ολογράφως πάνω στο ψηφοδέλτιο το συνολικό αριθμό σταυρών προτίμησης που υπάρχουν σε αυτό. Αμέσως μόλις τελειώσει η διαλογή αποστέλλει αμέσως και χωρίς καμιά καθυστέρηση στο νομάρχη το τηλεγράφημα με το αποτέλεσμα της διαλογής των ψήφων του εκλογικού τμήματος...

Η πλήρης αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας συνιστά ουσιώδες στοιχείο για την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, γι’ αυτό, άλλωστε, και η εκλογική νομοθεσία προβλέπει την επιβολή ακόμη και ποινικών κυρώσεων σε περίπτωση νόθευσης εκλογής".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου