1.10.09

Η « παρθενική » πτήση της Olympic Air έγινε σήμερα !!!


Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε σήμερα η Olympic Air, κάνοντας έτσι μια νέα αρχή και εισάγοντας νέα δεδομένα στον τομέα των αερομεταφορών στη χώρα μας.
Το αεροσκάφος, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον κ. Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, στα χνάρια της αντίστοιχης πρώτης πτήσης που έκανε πριν από μισό και πλέον αιώνα η Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση. Σε αυτό επέβαιναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, τα στελέχη της εταιρίας και δημοσιογράφοι.
Πριν από την αναχώρηση της πτήσης έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου.
Κατά την τελετή έναρξης των πτήσεων της ΟΑ, ο πρόεδρος της MIG κ. Βγενόπουλος

χαρακτήρισε ιστορική και συγκινητική τη σημερινή μέρα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη χώρα όταν οργανωθούμε και δουλέψουμε, μπορούμε.
Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι είναι μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες κατορθώθηκε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρία. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου "που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας".
Ο κ. Βγενόπουλος διευκρίνισε ωστόσο ότι "δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες".
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου κ. Γ. Παράσχης τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, η σημαντικότερη μετά την έναρξη λειτουργία του ΔΑΑ. Κανείς δεν περίμενε η Ολυμπιακή να εξυγιανθεί, και, απελευθερωμένη από χρέη και παθογένειες, να αρχίσει το νέο της έργο. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΟΑ έχει το νεώτερο στόλο της Ευρώπης και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου τον κ. Γιάννη Παράσχη έδεσαν τις δύο κορδέλες ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και ευχήθηκαν καλές πτήσεις στη νέα εταιρία.-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου