18.1.10

‘Έλληνας έκρυβε δυο νεαρούς Αφγανούς μέσα στο Πορτ μπαγκάζ του. Συνελήφθη στο λιμάνι του Μπάρι


Ο έλληνας, ο Αλέξανδρος Λεπεσιώτης, σαράντα δυο ετών, συνελήφθη στο λιμάνι του Μπάρι με την κατηγορία υπόθαλψης της λαθρομετανάστευσης.
Ο Λεπεσιώτης προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία στην Ιταλία, δυο νεαρούς αφγανικής υπηκοότητας, δεκαεπτά και δεκαοκτώ ετών, κρύβοντάς τους μέσα στο αυτοκίνητο του, ένα Peugeot 207.Mόλις αποβιβάσθηκε από το φέρρυ μπότ «Sea Trade», προερχόμενο από την Πάτρα, οι ιταλοί αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο αυτοκίνητο, όπου και εντόπισαν το δεκαεπτάχρονο μέσα σε βαλίτσα, στο πόρτ μπαγκαζ και τον δεκαοκτάχρονο αφγανό, κάτω από το κάλυμμα του πίσω καθίσματος, κρυμμένο επιμελώς με κουβέρτες.
Ο μεγαλύτερος εκ των δυο λαθρομεταναστών αποκάλυψε στους ανακριτές ότι για να μπορέσει να φτάσει στην Ιταλία, κατέβαλε δυο χιλιάδες εξακόσια ευρώ σε ομοεθνή του που ζει στην Ελλάδα. Ο δε δεκαεπτάχρονος κατέθεσε ότι δούλεψε επί τρεις μήνες δωρεάν, ως οικιακός βοηθός, σε σπίτι οικογένειας, αφγανικής καταγωγής. Σ’ αντάλλαγμα του προσφέρθηκε το παράνομο αυτό ταξίδι, μέχρι το Μπάρι της Κάτω Ιταλίας.
Οι δυο νεαροί μεταφέρθηκαν σε κοινότητα όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά, μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση από τους δικαστικούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου