23.4.10

Ελαιόλαδο: Οι ελληνικές συμμετοχές στην Biol Prize 2010

Εννέα ελληνικά παρθένα βιολογικά ελαιόλαδα, από τα 17 που συμμετείχαν στον προκριματικό διαγωνισμό, επελέγησαν για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό διεθνή διαγωνισμό βιολογικών ελαιολάδων Biol Prize 2010, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στην Ιταλία.
Τα διαγωνιζόμενα βιολογικά παρθένα ελαιόλαδα προήρχοντο από τις μεγαλύτερες (και όχι μόνο), ελαιοκομικές ζώνες της χώρας, όπως η Μεσσηνία, η Λακωνία, η Κρήτη, η Αχαΐα, η Λέσβος, τα Κύθηρα, η Κορινθία, η Αιτωλοακαρνανία και η Αττική και στο σύνολό τους ήταν υψηλής ποιότητας, ενώ τις εντυπώσεις σύμφωνα με τους διοργανωτές του προκριματικού διαγωνισμού «έκλεψαν» τα ελαιόλαδα από την Αιτωλοακαρνανία.
Την κορυφαία διάκριση του Βiol grecia , απέσπασαν δύο εκλεκτά ελαιόλαδα από τo Παναιτώλιο της Ναυπάκτου που ισοψήφησαν στην πρώτη θέση. Ήταν τα ελαιόλαδα της Άνω Ρουπακιάς και Ρουπακιάς του Δήμου Θεστιέων. Το δίδυμο των παραγωγών – τυποποιητών κ.κ. Σιαδήμα – Θεοδωρακόπουλου απέδειξε ότι η συνεχής φροντίδα, το μεράκι και η επίμονη και μακρόχρονη προσπάθεια, κυριολεκτικά από την φύτευση έως την τυποποίηση, τελικά επιβραβεύονται.
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το εξαίρετο Aegean Gold της Ραφτέλη – Προτούλη Μαρία, από το Μεγαλοχώρι Λέσβου. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο ελαιόλαδο Λιοκάρπι των υιών Πρωτογεράκη από το Ηράκλειο της Κρήτης.
Στην τέταρτη ισοψήφησαν το ΕΙΡΗΝΗ του κ. Ν. Καλαμπόκα από το Πλωμάρι της Λέσβου, με το ΑΣΤΑΡΤΗ του κ. Η. Τζωρτζόπουλου από τα Κύθηρα. Ακολουθούν τα ελαιόλαδα του αγροκτήματος ΜΙΝΑ από την Εύα στην Καλαμάτα της κ. Μ. Φειδά , το PRINCESS CRETE από την κ. Δ. Σαβιολάκη και το ΜΑΝΙ BLAUEL του κ. Fr. Blauel από τον Πύργο Λεύκτρου της Μεσσηνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου