19.4.10

Καλλικράτης - Ακόμα μια εβδομάδα αγωνίας για το χωροταξικό

Για την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα Δευτέρα 26 ή Τρίτη 27 Απριλίου, μετατίθεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για αύριο και στο οποίο επρόκειτο να γίνει η παρουσίαση του προσχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Ωστόσο, η παρουσία του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αναμένεται να φτάσει –Θεού θέλοντος και ηφαιστειακής τέφρας επιτρεπούσης- την Τετάρτη στη χώρα μας, ανάγκασαν το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από εσωτερική συνεννόηση με το Μαξίμου, να αναβάλλει για μία εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο, ώστε να μην συμπέσει με την επίσκεψη των ξένων αξιωματούχων....
Ανασταλτικός παράγοντας στάθηκε επίσης και η πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ, στην οποία είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα για περισσότερη συζήτηση επί των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί από ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ, προκειμένου πολλές από τις παρατηρήσεις τους να περιληφθούν στο οριστικοποιημένο κείμενο του προσχεδίου.
Στόχος η ψήφιση μέχρι 20 Μαΐου
Να σημειώσουμε ότι μετά την παρουσίαση του προσχεδίου, θα ακολουθήσουν 10 ημέρες στη διάρκεια των οποίων ο «Καλλικράτης» θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση, ώστε εντός του διαστήματος 11-13 Μαΐου να έχει μπει στην Επιτροπή της Βουλής για συζήτηση και μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα να έχει ψηφιστεί στην ολομέλεια.
Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο δεν θα αποκλίνει κατά πολύ από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που ορίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι τις 15 Μαΐου, με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στην οικονομία.
aftodioikisi.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου