18.4.10

Καταχρεωμένοι οι αγρότες στη ΔΕΗ

Γραπτή αναφορά προς τον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό με θέμα την ρύθμιση των οφειλών των αγροτών προς την Επιχείρηση, κατέθεσε μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού αγροτών της Βοιωτίας, η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου – Βυλλιώτη. «Οι αγρότες της Βοιωτίας βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της αδυναμίας, εκ μέρους των, να εξοφλήσουν οφειλές τους προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Όπως γνωρίζετε ο αγροτικός τομέας, ο Έλληνας αγρότης αντιμετωπίζει σωρεία οικονομικών προβλημάτων αφού τα τελευταία χρόνια τα αγροτικά εφόδια και το κόστος παραγωγής αυξήθηκαν δραματικά ενώ οι τιμές των προϊόντων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα», τονίζει η κ. Τσόνογλου.
Και συνεχίζει: «Επιπλέον, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο, η μη καταβολή των οφειλών τους οφείλεται και στο γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί κυρίως η επιστροφή του ΦΠΑ, που θα τους δώσει οικονομική ανάσα.
Με δεδομένο ότι ήδη η αρδευτική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει ζητάω από την Επιχείρηση σας την αναστολή διακοπών ηλεκτροδότησης στις γεωτρήσεις των αγροτών καθώς και να προχωρήσετε στην λήψη ευνοϊκών μέτρων όπως π.χ διακανονισμός των οφειλών με προκαταβολή του 30% από το συνολικό οφειλόμενο ποσό και μηνιαίες ισόποσες δόσεις για το υπόλοιπο του οφειλόμενου ποσού προκειμένου οι αγρότες μας να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την άρδευση των καλλιεργειών τους».
Καταλήγοντας τονίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα άφηνε ικανοποιημένο το σύνολο του αγροτικού κόσμου καθώς σήμερα δεν γνωρίζουν, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν προχωρήσει στην καλλιέργεια των εκτάσεων τους, τι μέλλει γενέσθαι.
(ΔΙΑΒΗΜΑ)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου