5.10.10

Πρόστιμα και συστάσεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς !

Έκοψε …κοστούμια το Ραδιοτηλεοπτικό !
Το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι "Star" και τις εκπομπές μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων και "Φώτης και Μαρία" (3/3/2010) για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων, υποβάθμιση προγράμματος και ακατάλληλη σήμανση. Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Αλφα" για την εκπομπή "Κους-κους το μεσημέρι" (17/5/2010) για παραπλάνηση του κοινού. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη που πρότεινε πρόστιμο 30.000 ευρώ, ο Κωνσταντίνος Τσουράκης και ο Κωνσταντίνος Αποστολάς που πρότειναν πρόστιμο 15.000 ευρώ….
Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο τηλεοπτικό κανάλι "TV 12" του νομού Δωδεκανήσου για τη μη κατάθεση των δικαιολογητικών που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 310/1996.
Πρόστιμο 20.000 ευρώ επίσης επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Blue Sky" για υπέρβαση ημερήσιου χρόνου διαφημίσεων και για ποιοτική στάθμη (ροζ τηλεαγγελίες) για τις ημερομηνίες 16 και 17/1/2010.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Τηλεκέρκυρα" για προσβολή υπολήψεως του καταγγέλλοντος κ. Γιώργου Φαναριώτη.
Πρόστιμο επίσης 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Κύδων tv" του νομού Χανίων μετά από καταγγελία του νομάρχη Χανίων επειδή δεν τον κάλεσαν να πει τις απόψεις του σε θέμα που παρουσίασαν και ήταν της αρμοδιότητάς του.
Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης, η Ίρις Αυδή και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότειναν σύσταση. Η αιτιολογία για την επιβολή προστίμου ήταν ότι η εκπομπή υπήρξε μονομερής.
Μετά από αίτηση θεραπείας που κατέθεσε το τηλεοπτικό κανάλι "Ε tv" του νομού Βοιωτίας το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί μειώθηκε από τα 20.000 ευρώ στα 15.000. Το πρόστιμο είχε επιβληθεί διότι ενώ το κανάλι είχε δηλώσει ότι δεν είναι ενημερωτικό στη συνέχεια μετατράπηκε σε ενημερωτικό.
Την αίτηση θεραπείας απέρριψαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας.
Το ΕΣΡ αποφάσισε την ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού "Flash" νομού Αργολίδας και ανακάλεσε την ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για το ραδιοφωνικό σταθμό "Μίνι fm" νομού Ηλείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου