11.11.10

Περιφέρειες – Στο ΠΑΣΟΚ χαμηλώνουν τον πήχυ !!

Την Πελοπόννησο το ΠΑΣΟΚ δείχνει να την αφήνει, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες του στην Αττική. Αλλά μπορεί να πρόκειται και για τακτική μη πόλωσης. !!
Στο ΠΑΣΟΚ χαμηλώνουν κι άλλο τον πήχυ, όπως διαβάζουμε στο Βήμα:
«Στην πραγματικότητα οι ρεαλιστές του ΠΑΣΟΚ θα είναι ικανοποιημένοι εάν καταφέρει το κόμμα τους να κερδίσει έστω και έξι περιφέρειες συνολικά, αρκεί να είναι μέσα σε αυτές και η Αττική». Δηλαδή 6 χωρίς την Αττική ή 5 με την Αττική χάσατε κατά κράτος κύριοι; Να μη τα γυρίζουμε την Κυριακή το βράδυ, έτσι;
Πάντως άκρη δεν βγαίνει, σιγουριά δεν υπάρχει. Ότι και να πουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ότι και να προτείνουν οι τρίτοι και παρακάτω συνδυασμοί, οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και θα επιλέξουν και κατά περίπτωση. Επίσης η ισχύς της δύναμης της αντιμνημονιακής ψήφου, χωρίς διλήμματα και εκβιασμούς είναι αδύνατον να προβλεφθεί.
Όμως υπάρχουν πιθανότητες. Και το ΠΑΣΟΚ τις έχει όλες στη Δυτική Ελλάδα και τις περισσότερες στα Ιόνια. Φθάνει έτσι λογικά στις 4, με τις 2 κερδισμένες του πρώτου γύρου….
Τέσσερις έχει και η ΝΔ με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας: Κεντρική και Δυτική Μακεδονίας, Ήπειρο και Θεσσαλία.
Την Πελοπόννησο το ΠΑΣΟΚ δείχνει να την αφήνει, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες του στην Αττική. Αλλά μπορεί να πρόκειται και για τακτική μη πόλωσης.
Χαμός γίνεται και στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Στερεάς Ελλάδας. Ειδικά στις δύο πρώτες η προσέλευση ή μη των ετεροδημοτών ίσως είναι καθοριστική. Στη Στερεά το προβάδισμα των 12.000 ψήφων περίπου του Κλεάρχου Περγαντά έναντι του Θανάση Χειμάρα, ανατρέπεται υπό προϋποθέσεις.
Η Αττική χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης με ξεχωριστό σημείωμα. Τα δεδομένα αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα αλλά από ώρα σε ώρα. Όσο τη μελετά κανείς τόσο πείθεται για το 50-50. Μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα, με τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά.
Γενικό συμπέρασμα: ελλοχεύουν εκπλήξεις. Πλην της Δυτικής Ελλάδας, καμία περιφέρεια δεν δείχνει κλειδωμένη. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα δεν αποκλείεται η επικράτηση της ΝΔ στη Στερεά ή ακόμη και στο Ιόνιο και να χαθεί το Βόρειο Αιγαίο ή ακόμη και η Θεσσαλία ή η Ήπειρος Για λόγους αρχής αλλά και λόγω του γενικότερου κλίματος που διαμορφώνεται θα επιμείνουμε στην προ 50 ημερών πρόβλεψη των 7-10 κερδισμένων περιφερειών για τη ΝΔ:
“Τρίποντο από τη γωνία με διπλό μαρκάρισμα”: ( http://www.antinews.gr/?p=58199)
«Ο άντρας πρέπει να έχει παρελθόν και ο ….υποψήφιος μέλλον. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η τακτική της ΝΔ (πρέπει να ή) θα αναλωθεί σε ελπιδοφόρες «συμβολικές» υποψηφιότητες. Στόχος για τις περιφερειακές εκλογές πρέπει να είναι η νίκη στις περισσότερες.
Το θέλετε και αριθμητικά; Με 7 είναι νίκη. Με 8 θρίαμβος. Με 9 πάταγος.
Με 10 κερδισμένες περιφέρειες ο Πρόεδρος της ΝΔ νομιμοποιείται να ζητήσει βουλευτικές επί τόπου». Αλλά, ακόμη και με 10 ο Σαμαράς δεν θα ζητήσει εκλογές. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το μεγάλο στοίχημα είναι ένα αποτέλεσμα που θα “εκτρέψει” την παράλογη, άστοχη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, σε πιο ελπιδοφόρους δρόμους. www.antinews.gr/?p=70957

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου