28.1.11

Κτυπάει καμπανάκι ο Τουρισμός στην Λακωνία !

ΠTΩΣH άνω του 50% των διανυκτερεύσεων αλλοδαπών τουριστών έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία στον Nομό Λακωνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που διοργάνωσε η Eνωση Ξενοδόχων του νομού με τους Δημάρχους της περιοχής, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα σχέδιο marketing και δράσης για «το μέλλον του λακωνικού τουρισμού σε περίοδο οικονομικής κρίσης».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Eνωσης Δημήτρης Πολλάλης και ο επιστημονικός συνεργάτης της Eνωσης δρ Δημήτρης Κούτουλας, το 80% των τουριστών στον νομό είναι Eλληνες και το 20% αλλοδαποί, ενώ η Λακωνία είναι ο νομός με τη χαμηλότερη πληρότητα στα ξενοδοχεία σε όλη την Πελοπόννησο. Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα, όσοι επισκέπτονται τη Λακωνία έχουν θετική εικόνα, χωρίς να λείπουν ωστόσο και τα αρνητικά στοιχεία, όπως τα σκουπίδια, το οδικό δίκτυο, οι ακριβές τιμές, η σήμανση των δρόμων, αλλά και ειδικότερα η εικόνα του Γυθείου και της Σπάρτης.
Η μελέτη των ξενοδόχων της Λακωνίας θέτει τέσσερις στρατηγικούς στόχους με πρώτο αυτόν της καθιέρωσης της Λακωνίας ως προορισμού πρώτης επιλογής για πολυήμερες διακοπές. Οι δήμοι θα πρέπει να δράσουν συντονισμένα για τη στήριξη υποδομών, προγραμμάτων και ενεργειών προβολής. Γι'Α αυτό προτάθηκε στους δημάρχους η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για τον τουρισμό με τη συμμετοχή και των πέντε δήμων και σε στενή συνεργασία με τον Σύλλογο Ξενοδοχείων Λακωνίας, ο οποίος θα είναι σε θέση να διεκπεραιώσει με εξειδικευμένο προσωπικό τα προγράμματα προβολής, δημοσίων σχέσεων, πώλησης που θα προωθεί η Λακωνία ανάλογα με τις δυνατότητές της και τους στόχους της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου