29.1.11

Αεροπορικό εισιτήριο …7 ευρώ για ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες από Θεσσαλονίκη !

AΠEYΘEIAΣ σύνδεση με Λονδίνο, Βρυξέλλες, Στοκχόλμη και Oσλο αποκτά από τα μέσα Απριλίου η Θεσσαλονίκη, μετά τη συμφωνία που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing της πόλης με την αεροπορική χαμηλού κόστους εταιρία Ryanair. Η διοίκηση του Οργανισμού, όπως τονίσθηκε σε συνέντευξη Τύπου, έχει ξεκινήσει κύκλο διαπραγματεύσεων με την EasyJet και με την ανερχόμενη low cost εταιρία Wizzair, σε μια απόπειρα να καλύψει κενά αεροπορικής σύνδεσης της πόλης. Την ερχόμενη εβδομάδα, επίσης, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωπος των τουρκικών αερογραμμών, εν όψει της έναρξης πτήσεων προς την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να συζητήσει τρόπους για την αύξηση της επιβατικής κίνησης.
Ο κ. Μπουτάρης γνωστοποίησε ότι στα υπάρχοντα μέλη του Οργανισμού θα προστεθούν το ΕΒΕΘ και το ΒΕΘ, ενώ ο κ. Θωμόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να κάνει το ίδιο και το ΕΕΘ. Ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Eνωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι «αν και το 2010 η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης υποχώρησε περί το 13%, οι διανυκτερεύσεις των Τούρκων εμφάνισαν αύξηση 42% και των Ισραηλινών άνω του 20%» και προανήγγειλε ότι ο Οργανισμός θα λάβει μέρος στις εκθέσεις τουρισμού των δύο χωρών στις αρχές Φεβρουαρίου. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κι αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΤΠΜΘ, Απ. Τζιτζικώστας επαναβεβαίωσε ότι πρώτη προτεραιότητα για τους δύο φορείς αποτελεί ο τουρισμός για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Η εκπρόσωπος της Ryanair, Ida Buonanno, υποστήριξε πως η περίπτωση της Θεσσαλονίκης αποτελεί πρόκληση για την εταιρία, καθώς πέραν της τουριστικής της διάστασης, έχει προοπτικές κι ως προορισμός επιχειρηματικών ταξιδιών, αλλά και ως πολιτιστικός. Στόχος, όπως είπε, είναι για τον πρώτο χρόνο ισχύος της συνεργασίας η επιβατική κίνηση να είναι από και προς τους τέσσερις προορισμούς, της τάξης των 150.000 ατόμων, κάτι που θα φέρει και «τη δημιουργία 150 νέων θέσεων εργασίας στην πόλη, στον τομέα του τουρισμού κι όχι μόνο».
Τα νέα δρομολόγια είναι: Θεσσαλονίκη-Λονδίνο (από 13/3) κάθε Τρίτη και Σάββατο στις 19.00 και τις Πέμπτες στις 18.10. Θεσσαλονίκη-Βρυξέλλες (από 14/4), κάθε Τετάρτη στις 18.35 και κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18.35. Θεσσαλονίκη-Oσλο (από 16/4) κάθε Τρίτη και Σάββατο στις 12.30. Θεσσαλονίκη-Στοκχόλμη (από 14/4) κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 12.40.
Η κ. Buananno ανακοίνωσε ότι η Ryanair, για τις κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να κλείσουν ταξίδι στους προορισμούς της Ευρώπης, με μόλις 7 ευρώ το άτομο, για ταξίδια τα οποία θα γίνουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου