28.1.11

«Νάντια Γιαννακοπούλου : Να διατηρηθεί η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας ως αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ., εφόσον προβλέπεται από τον ν. 3852/10»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αφορμή το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όσον αφορά τη διατήρηση ως αυτοτελούς του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας». Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει την ανάγκη αυτοτέλειας ενός οργανισμού με ευρεία αναγνώριση και δραστηριότητα πανελλαδικά, η οποία χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρεται στη δυνατότητα εξαίρεσης ενός Νομικού Προσώπου από τη διάταξη που προβλέπει τη συγχώνευση όλων των Ν.Π.Δ.Δ. ενός Δήμου, εάν έχει ιστορική παρουσία στην πόλη, μετά από σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Με την παρούσα αναφορά, η βουλευτής Μεσσηνίας ζητά να επιτραπεί η εφαρμογή της παραπάνω εξαίρεσης για τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, καθώς θεωρεί ότι συντρέχουν οι λόγοι δραστηριότητας ευρύτερης αναγνώρισης, εξειδικευμένου αντικειμένου, μακροχρόνιας απόδοσης έργου και γενικότερης καταξίωσης της προσφοράς του εν λόγω Ν.Π.Δ.Δ. Επιπλέον, η κ. Γιαννακοπούλου κάνει λόγο στην αναφορά της για «πλούσια και μεγάλη ιστορία» της Φιλαρμονικής και για τη δυνατότητα ύπαρξης και περαιτέρω ανάπτυξής της, καθώς στεγάζεται σε ιδιόκτητο τριώροφο κτίριο, έχει άριστη οικονομική κατάσταση, δεν έχει οφειλές προς τρίτους και απασχολεί 68 εργαζομένους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου