28.1.11

Ακραία καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο !

Χειμώνα μέχρι σήμερα ομολογουμένως δεν είχαμε «δει»… Το τσουχτερό κρύο που έχει παγώσει τα κοκαλάκια μας τις τελευταίες μέρες θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο… Ανάψτε λοιπόν καλοριφέρ, σόμπες και τζάκια, βγάλτε από τις ντουλάπες χοντρά μάλλινα πουλόβερ και πιείτε κάτι ζεστό…
Την Παρασκευή λοιπόν, προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Την ίδια ώρα, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα πλήττουν τις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάνουν επίσης τα 9 μποφόρ.
Ειδικά για την Αττική, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής. Η εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται και πάλι από τα δυτικά.
Δελτίο θυελλωδών ανέμων για το Βόρειο και Νότιο Ιόνιο, το Νοτιοδυτικό, Ανατολικό, Δυτικό και Νοτιοανατολικό Κρητικό πέλαγος, τη Θάλασσα Κυθήρων, Σάμου, Ρόδου, Καστελόριζου, Πατραϊκό και Καρπάθιο Πέλαγος, εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο.
Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο Νομό της Φλώρινας, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει ακόμη και μέσα στην πόλη της Φλώρινας.
Το Σάββατο, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιονιά σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε πτώση.
Την Κυριακή, ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο ακριβώς σκηνικό με αυτό του Σαββάτου. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι στα δυτικά καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά των περιοχών αυτών. Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου