15.2.11

Ο αστεροειδής Άποφις θα χτυπήσει τη γη το 2036;

Το τέλος του κόσμου, η καταστροφής της γης από αστεροειδή, επικές συγκρούσεις πλανητών , σημαντικές ημερομηνίες.. Κατασκευάσματα εμπορικών ταινιών η πιθανά σενάρια;
Σύμφωνα με επιστήμονες ο αστεροειδής με το όνομα Άποφις βρίσκεται τώρα σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη και μάλιστα ταξιδεύει με 23 χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα..
Η ακριβής ημερομηνία πρόσκρουσης με τη γη; 13 Απριλίου το 2036.
Η ΝΑΣΑ βέβαια δίνει μια πιθανότητα στις 250 χιλιάδες να συμβεί αυτή η πρόσκρουση. Ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί αποστολή που θα ξεκινήσει το 2013 για να μελετήσει τη θερμοκρασία, την κίνηση και την τροχιά του "επικίνδυνου" αστεροειδούς…
Ο Άποφις έχει διάμετρο 390 μέτρα και σε περίπτωση που πέσει στη γη οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα απελευθερώσει 100 χιλιάδες φορές περισσότερη ενέργεια από όση απελευθέρωσε η ατομική βόμβα της Χιροσίμα.
Στην Ρωσία τώρα έξι σκληραγωγημένοι εθελοντές κοσμοναύτες ξεκίνησαν μια εικονική αποστολή προς τον Άρη.
Βρίσκονται δηλαδή στη γη αλλά μέσα σε ένα σφραγισμένο ομοίωμα διαστημικού σκάφους.
Η αποστολή με όνομα Mars500, το μεγαλύτερο πείραμα προσομοίωσης που έγινε ποτέ.
Οι διαπλανητικοί «αστροναύτες» επιτρέπεται να κάνουν ντους μόνο μια φορά την εβδομάδα, και τρέφονται αποκλειστικά με ειδικά συσκευασμένα τρόφιμα.
Όταν επιστρέψουν στο μητρικό τους πλανήτη όμως, θα αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία τους με περίπου 97.000 δολάρια ο καθένας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου