24.2.11

Η ΕΡΤ προσέλαβε δημοσιογράφους για αγγλόφωνο δελτίο δίχως να ξέρουν αγγλικά !!

Ήδη, λοιπόν, από το καλοκαίρι η κυρία Χοϊδά, διευθύντρια προγράμματος, πίεζε τους συντελεστές της Δορυφορικής για τη δημιουργία ενός Αγγλόφωνου Δελτίου ειδήσεων που…
θα προβαλλόταν στη Δορυφορική με ελληνοκεντρικού ενδιαφέροντος θέματα και κοινό-στόχο τους Έλληνες της διασποράς.
Στην Ψηφιακή Πλατφόρμα της ΕΡΤ ήδη από το 2007 παρουσιαζόταν ένα Αγγλόφωνο Δελτίο. Η ιδέα για το δελτίο αυτό προερχόταν από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο, το Γ.Χουλιάρα και ξεκίνησε να προβάλλεται ενώ Διευθυντής Ενημέρωσης της Ψηφιακής Πλατφόρμας ήταν ο νυν Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Β. Μπίτσης.
Το καλοκαίρι μάλιστα εκλήθησαν κάποιοι συντάκτες του, πρώην πια, Αγγλόφωνου Δελτίου της Ψηφιακής -το ενημερωτικό πρόγραμμα της Ψηφιακής σταμάτησε ολοκληρωτικά να προβάλλεται τον Ιούνιο του 2010 οπότε και εκδιώχθησαν όλοι οι συμβασιούχοι από την ΕΡΤ, όταν δηλαδή όλα τα άλλα κανάλια έμπαιναν στην ψηφιακή εποχή, η κρατική τηλεόραση έκλεινε την ψηφιακή της πλατφόρμα, τυχαίο????- προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούν όντως τα προσόντα για να στελεχώσουν το νέο Αγγλόφωνο Δελτίο.
Το Νοέμβριο έγινε προκήρυξη για την πλήρωση 146 θέσεων δημοσιογράφων. Υποτίθεται πως η ΕΡΤ είχε καταγράψει τι ανάγκες έπρεπε να καλύψουν όσοι θα προσλαμβάνονταν και βάσει αυτών όρισε τόσο τις θέσεις όσο και τα κριτήρια που έπρεπε να πληρούν όσοι θα προσλαμβάνονταν. Η γνώση της Αγγλικής μάλιστα ήταν προαπαιτούμενο προσόν για την πρόσληψη.
Όταν πια οι επιλαχόντες γύρισαν στην ΕΡΤ, οι υπεύθυνοι για το Αγγλόφωνο Δελτίο κατάλαβαν ότι δεν είχε γίνει καμία πρόβλεψη για την εν λόγω παραγωγή με αποτέλεσμα όσοι εστάλθησαν να στελεχώσουν το Αγγλόφωνο Δελτίο να αρνούνται να το πράξουν. Τότε αναρτήθηκε και η εν λόγω αγγελία εντός του Ραδιομεγάρου μπας και βρεθεί κανένας που ξέρει Αγγλικά -ω τι σπάνιο προσόν- και θέλει να στελεχώσει το δελτίο αυτό.Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους συντελεστές του παλαιού Αγγλόφωνου, που πληρούσαν τα προσόντα δεν επαναπροσελήφθη ενώ ένα και πλεόν μήνα μετά την ανακοίνωση όσων επελέγησαν και την επαναπρόσληψή τους, το Αγγλόφωνο Δελτίο δεν έχει ακόμη προβληθεί.
Ήταν, μάλιστα, τόσο επείγουσα ανάγκη να προσληφθούν όσοι προσελήφθησαν με την εν λόγω προκήρυξη που ακόμη αρκετοί εξ αυτών δεν έχουν κληθεί για να τους ορίσουν καθήκοντα και να στελεχώσουν τις κενές θέσεις. fimotro.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου