25.5.11

ΤΩΡΑ γίνεται… της Ισπανίας στο Σύνταγμα !

Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, διαδηλώνοντας ειρηνικά ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Έξω οι κλέφτες» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στη συγκέντρωση, με τους διαδηλωτές να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και να «μουντζώνουν». Κλειστές η Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Έκλεισε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.
Ο κόσμος γελάει, ελπίζει για το αύριο και φωνάζει «κλέφτες – κλέφτες». «Οι πολίτες σκέφτονται ότι είναι μέρος του σχεδίου, αυτό θα το ανατρέψουμε φωνάζουν. Λέμε στους ισπανούς ότι είμαστε εδώ, ξύπνιοι»
Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του μετρό έκλεισε το σταθμό στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες, να μην έχουν πρόσβαση στο χώρο της διαδήλωσης.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν φοιτητές, μισθωτοί, συνταξιούχοι. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισπανίας. Οι «indignados της Ελλάδας» ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο κατέβηκαν σήμερα στις πλατείες και τους δρόμους για μία ειρηνική διαμαρτυρία, όπως σημείωσαν και στην σελίδα ηλεκτρονικής δικτύωσης, Facebook. Η διαμαρτυρία των πολιτών θα ολοκληρωθεί στις έντεκα και μισή το βράδυ. newpost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου