25.5.11

Αντιδρούν στα νέα μέτρα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνουν από κοινού η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εκφράσουν την διαφωνία τους στο νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και στις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ στις ανακοινώσεις τους και οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφέρουν ότι το συλλαλητήριο αποτελεί την απαρχή νέων κινητοποιήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Για το συντονισμό των κινητοποιήσεων η ΓΣΕΕ συγκαλεί για αύριο σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες που είναι μέλη της.
Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα κατά των κυβερνητικών μέτρων οργανώνει στις 28 Μαΐου το ΠΑΜΕ στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 11 π.μ.
Με δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής, απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που κατέχει στον ΟΤΕ, αποχωρώντας έτσι, πλήρως το ελληνικό δημόσιο από το μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού.
Πανό κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ανήρτησαν χθες το απόγευμα μέλη της ΓΕΝΟΠ, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Χαλκοκονδύλη 30). Σήμερα εξάλλου, η ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει στο ίδιο σημείο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 6 το απόγευμα.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη των γραφείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) καθώς και του κεντρικού καταστήματος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΤΤ. Οι πελάτες θα εξυπηρετούνται κανονικά από τα καταστήματα του ΤΤ και το δίκτυο των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, οι οποίοι πραγματοποίησαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας καθιστική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Οργανισμού, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του οργανισμού, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου