25.5.11

ΤΥΧΑΙΟ ; Περίεργη σύμπτωση με τον Παπανδρέου !!

Μια μέρα πριν, ο πρόεδρος του ΣΕΒ διατυπώνει την πρότασή του για δημοψήφισμα, παρόμοια θέση είχε εκφράσει και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Τυχαίο; Μπορεί! Ομως πηγές του μεγάρου Μαξίμου αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες, που ρωτήθηκαν από την «Ε» χθες το βράδυ πώς σχολιάζει η κυβέρνηση την πρόταση του κ. Δασκαλόπουλου, είπαν ότι στο θέμα του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο θέμα των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, είπε ότι αυτό το έργο δεν είναι μόνο της κυβέρνησης αλλά όλων των Ελλήνων και ως εκ τουτου η διαβούλευση μπορεί να γίνει ακόμα και με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ούτως ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση και λαϊκή έκφραση. «Ο πρωθυπουργός βλέπει πάντα θετικά τη διενέργεια δημοψηφισμάτων...», υπογράμμισαν.
Με δεδομένη τη... σύμπτωση, Παπανδρέου και Δασκαλόπουλου να εκφράσουν παρόμοια θέση με απόσταση μιας μέρας, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι η αναφορά του κ. Παπανδρέου στο υπουργικό είναι ανεξάρτητη από την πρόταση του κ. Δασκαλοπουλου. Επίσης απέφυγαν να πάρουν θέση για το αν ο πρωθυπουργός θα θέσει σε δημοψήφισμα το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε προχθές και τόνισαν ότι αυτή τη στιγμή έχει ανακοινωθεί ότι θα ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία από τη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση περί δημοψηφίσματος δίνει μια νέα διάσταση στις εξελίξεις για το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και τις προσπάθειες του κ. Παπανδρέου να πιέσει για εθνική συναίνεση.enet.gr -Π.ΣΩΚ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου