15.7.11

« 8 νέες Υποτροφίες από το 2011» από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας !

Από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα: «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» ανακοινώνεται ότι:
το Διοικητικό Συμβούλιο του ανωτέρω Ιδρύματος συνεδρίασε, στις 15-7-2011, υπό την προεδρεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και ενέκρινε για το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012, την προκήρυξη 8 νέων Υποτροφιών σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όλα τα έτη σπουδών τους. Με την προκήρυξη αυτή οι Υποτροφίες που χορηγεί η Εκκλησία της Μεσσηνίας σε απόρους φοιτητές ανέρχονται στις 16.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν οι παρακάτω κατηγορίες φοιτητών:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄
Χορηγούνται τέσσερις (4) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν σε ελληνικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πλην των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄
Χορηγούνται δύο (2) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ΄
Χορηγούνται δύο (2) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας
Η σχετική προκήρυξη, η οποία θα αναφέρει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα δημοσιευθεί από την 1 Σεπτεμβρίου στον ημερήσιο τύπο της Μεσσηνίας και θα αποσταλεί σε όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από 1 έως και 10 Οκτωβρίου 2011 στην Γραμματεία του Ταμείου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, για την σημαντική χρηματική προσφορά προς:
α) τον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, β) το Ίδρυμα «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης και γ) το Μανιατάκειον Ίδρυμα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου