15.7.11

Οργάνωση Πυρασφάλειας στο Δήμο Πύλου – Νέστορος !

Στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης αντιπυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος και λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Δημοτική Αρχή προέβει στην πρόσληψη 27 πυροφυλάκων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών για κάλυψη εποχιακών και έκτακτων αναγκών.
Ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Καφαντάρης καλωσόρισε τους Πυροφύλακες στο Δημοτικό Κατάστημα της Πύλου την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 και επέστησε την προσοχή τους στην σπουδαιότητα και αναγκαιότητα του έργου τους για την προστασία της περιοχής μας από κίνδυνο πυρκαγιάς. Τους ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στις νέες τους υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευχή να έρθει εις πέρας η καλοκαιρινή περίοδος χωρίς καμία εκδήλωση έστω και μικρής εστίας πυρκαγιάς τόσο στα όρια του Δήμου μας όσο και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια.
Ένταξη στο ΕΣΠΑ
Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου του ΕΣΠΑ 2007-2013 εγκρίθηκε η ένταξη του έργου: «Κατασκευή και Εξοπλισμός του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου Μεσσηνίας» με την υπ.αριθ.: Υ3α/Γ.Π.61979/11-7-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Νικόλαο Πολύζο. Η ένταξη του έργου, που είναι ζωτικής σημασίας για το τόπο, ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλλαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κος Δημήτριος Καφαντάρης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κος Γεώργιος Μπέζος. Πρόκειται για αναπτυξιακό έργο για το οποίο οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του φακέλου για την υποβολή της πρότασης ξεκίνησαν από τον πρώην Δήμαρχο Παπαφλέσσα κο Περικλή Ψώνη, τον οποίο και ευχαριστεί η Δημοτική Αρχή. Δύο ακόμα έργα αναμένεται να συνδράμουν στην βελτίωση του τομέα της υγείας στο Δήμο μας. Έτοιμα είναι τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο: «Περιφερειακό Ιατρείο Μεθώνης», ενώ σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης και ακολούθως η κατάθεση της στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο: «Βελτίωση των Κτιριακών και Ηλεκτρομηχανολογικών Υποδομών του Κέντρου Υγείας της Πύλου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου