14.7.11

Νάντια προς Παπουτσή «Θλιβερές πρωτιές της χώρας μας στην Ε.Ε. από πνιγμούς στη θάλασσα και θανατηφόρα τροχαία»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε δύο αναφορές προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα υψηλά ποσοστά θανάτων από πνιγμούς στη θάλασσα και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Χαρακτηριστικά, σημειώνει στις αναφορές της η Μεσσήνια βουλευτής ότι η Ελλάδα έχει την «πρωτιά» και στις δύο παραπάνω κατηγορίες, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα, η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για την οδική ασφάλεια, όπως η κατασκευή ασφαλέστερων αυτοκινητόδρομων, η βελτίωση του συντελεστή αδειοδότησης και εκπαίδευσης οδηγών, η οδική συμπεριφορά των οδηγών, η καλύτερη αστυνόμευση με προληπτικό χαρακτήρα, η αποτελεσματικότερη περίθαλψη τραυματιών από τροχαία κ.α. Παράλληλα, η κ. Γιαννακοπούλου στην αναφορά της θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού το γεγονός ότι το 75% των τροχαίων δυστυχημάτων οφείλεται σε τέσσερις συγκεκριμένους λόγους: την υπερβολική ταχύτητα, την παραβίαση φωτεινού σηματοδότη, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Σε ό, τι αφορά στους θανάτους από πνιγμούς στη θάλασσα, η αναφορά παραθέτει επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία περίπου 300 άτομα κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό. Οι κύριες αιτίες σε αυτόν τον τομέα είναι δύο: το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων δε γνωρίζει κολύμπι και ένα άλλο μεγάλο ποσοστό κολυμπάει αμέσως μετά το φαγητό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται μέχρι στιγμής για το 2011, 65 άτομα, κυρίως άνδρες, έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους από πνιγμό μεταξύ των οποίων 36 κάτω των 60 ετών. Με την αναφορά αυτή, η Μεσσήνια βουλευτής, μεταξύ άλλων, τονίζει και την αναγκαιότητα να υπάρχουν ναυαγοσώστες, καθώς δεν υπάρχουν στις περισσότερες παραλίες της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου