16.7.11

Αδειάζουν οι πόλεις …. γεμίζουν τα χωριά !!

Άρχισαν να εγκαταλείπουν την Αθήνα οι πρώτοι εκδρομείς του καλοκαιριού, καθώς σύμφωνα με την Τροχαία από χθές το πρωί υπάρχει αυξημένη κίνηση στο ρεύμα εξόδου και στις δύο εθνικές οδούς χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.
Όπως εκτιμούν, το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.
Η Τροχαία από τα μέσα της εβδομάδας έχει μπει σε «κλίμα» καλοκαιρινών διακοπών και το προσωπικό της βρίσκεται σε επιφυλακή στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου για τη διευκόλυνση των οδηγών.
Την ίδια ώρα ο ακτοπλοϊκός στόλος είναι έτοιμος να μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ περισσότεροι από 200.000 ταξιδιώτες αναμένεται να κάνουν απόβαση στους κοντινούς προορισμούς του Σαρωνικού.
Η κίνηση των επιβατών το πρώτο εξάμηνο του 2011 παρουσίασε αυξομειώσεις ανά μήνα, που κυμαίνονται από 7% μέχρι 15% σε σχέση με πέρσι ανάλογα με τη γραμμή. Τα πρώτα στοιχεία για τον Ιούνιο δείχνουν ότι η κίνηση ήταν σχετικά «πεσμένη», με εξαίρεση τις μικρές «αποδράσεις» του Σαββατοκύριακου και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
Η έξοδος Ιουλίου θα είναι βαρόμετρο για την κίνηση των νησιών στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα επάρκεια εισιτηρίων για όλους τους προορισμούς, ακόμα και για τις μέρες της μεγάλης εξόδου, που αναμένεται να είναι από σήμερα μέχρι αρχές Αυγούστου. iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου