14.7.11

BBC: Μαχαίρωσαν στην Ελλάδα το «γούρι» της εθνικής Αγγλίας !

Ποιος ήταν ο 19 χρονος Άγγλος !
-Το 2007 ο Σέμπατζ είχε επιλεγεί ως η μασκότ για την εθνική ομάδα της Αγγλίας στον φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Βραζιλία στο Γουέμπλει και μάλιστα είχε φωτογραφηθεί δίπλα στον Βρετανό άσο, Ντέιβιντ Μπέκαμ.
-Το 2007 ο Σέμπατζ επιλέχθηκε ως η μασκότ για την εθνική ομάδα της Αγγλίας στον φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Βραζιλία στο Γουέμπλει.
-Το 2007 ο Σέμπατζ επιλέχθηκε ως η μασκότ για την εθνική ομάδα της Αγγλίας στον φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Βραζιλία στο Γουέμπλει.
Η επίθεση στον 19χρονο και την παρέα του σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Λαγανά Ζακύνθου, ενώ οι δύο οδηγοί ταξί 21 και 25 ετών συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του νησιού, δήλωσε ότι δύο Ελληνες οδηγοί ταξί ενεπλάκησαν σε καυγά με παρέα αλλοδαπών με συνέπεια να έρθουν στα χέρια.
"Ενας 21χρονος οδηγός ταξί επιτέθηκε και τραυμάτισε πέντε Βρετανούς, έναν εκ των οποίων θανάσιμα", πρόσθεσε.
Οι πρώτες του διακοπές στο εξωτερικό
Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του 18χρονου ανέφερε: "Ολοι αυτοί οι νεαροί ήταν πολύ καλοί φίλοι. Ηταν όλοι 18 ετών και πήγαιναν μαζί σχολείο, κάποιοι φοίτησαν στο ίδιο κολλέγιο και κάποιοι εργάζονταν μαζί".
"Ηταν οι πρώτες τους διακοπές στο εξωτερικό και όλοι ήθελαν να το ευχαριστηθούν και να περάσουν όμορφα", αναφέρει η ανακοίνωση. Ο 18χρονος Ζαξ Τίμπελς από το Μπάκιγχαμσιρ έφτασε στο σημείο της επίθεσης όταν ήδη είχε συμβεί το περιστατικό.
"Καθώς κοιτούσαμε το πλήθος είδαμε ένα αγόρι στο έδαφος με μία μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα, πλημμυρισμένο στο αίμα", δήλωσε ο 18χρονος στο BBC.
Ο Τίμπελς δήλωσε ότι ένα ακόμη άτομο ήταν γεμάτο αίματα και ένας τρίτος άνδρας κρατούσε κάτι σαν μαντήλια ή ύφασμα στις πληγές που είχε στην πλάτη του.
"Ηταν τρομακτικό, γιατί σκέφτεσαι, ότι στην Ζάκυνθο όλοι περνούν όμορφα. Ναι, περιμένεις ίσως να δεις έναν καυγά εξαιτίας της μέθης, αλλά δεν περιμένεις να επιστρέψεις στο ξενοδοχείο σου και να βρεις τρεις νεαρούς μαχαιρωμένους στο έδαφος", συνέχισε ο 18χρονος.

Το 2007 ο Σέμπατζ είχε επιλεγεί ως η μασκότ για την εθνική ομάδα της Αγγλίας στον φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Βραζιλία στο Γουέμπλει και μάλιστα είχε φωτογραφηθεί δίπλα στον Βρετανό άσο, Ντέιβιντ Μπέκαμ.
"Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα"
Στην ηλικία των 14 ετών ο Σέμπατζ φιλοξενήθηκε στην φιλανθρωπική οργάνωση "Ακτίδες της Λιακάδας", επειδή έπασχε από μία δυσλειτουργία του εντέρου.
Η κατάσταση αυτή σήμαινε ότι έπασχε παράλληλα και από στομαχικούς πόνους και ναυτίες, με συνέπεια να του αφαιρέσουν μέρος του εντέρου.
Σε επιστολή του στην οργάνωση τότε, ο Σέμπατζ, ο οποίος αγωνιζόταν στην νεανική ποδοσφαιρική ομάδα Tadley Calleva, είχε γράψει: "Λατρεύω το ποδόσφαιρο, όλη η ζωή μου κινείται γύρω από αυτό. Το ποδόσφαιρο με κάνει να νιώθω ζωντανός. Αισθάνομαι θυμό και απογοήτευση που τώρα δεν μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ".
"Παρ'όλα αυτά δεν θα σταματήσω να υποστηρίζω την εθνική Αγγλίας. Θα ήταν αληθινό όνειρο να φορέσω την στολή της Αγγλίας και να περπατήσω στην φισούνα σαν μασκότ της ομάδας μου".
Φίλοι του δημιούργησαν μία σελίδα – φόρο τιμής στο Facebook, για τον άτυχο 18χρονο. Το Φόρεϊν Οφις ανακοίνωσε ότι βρισκόταν σε επικοινωνία με τις οικογένειες των νεαρών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό παρέχοντας την συνδρομή των προξενικών αρχών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου