19.8.11

Ο Τ.Αποστολόπουλος στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος !

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, κ. Δημήτρη Π. Καφαντάρη, στο Δημαρχείο της Πύλου, παρουσία Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και του επικεφαλής της μείοζονος μειοψηφίας κ. Τσορώνη.
Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, αφού καλωσόρισε θερμά στην Πύλο τον Γενικό Γραμματέα, τόνισε την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και την αναγκαιότητα διατήρησης της υπάρχουσας στενής σχέσης λόγω των ιδιαίτερων αναπτυξιακών τάσεων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων (τουρισμός, μοναδικά πολιτιστικά μνημεία, φυσικό περιβάλλον, γεωργική παραγωγή κ.α.) που υπάρχουν στο Δήμο Πύλου – Νέστορος. Παράλληλα, ο κ. Καφαντάρης αναφέρθηκε στα μείζονα προβλήματα που παρουσιάζονται αυτή την εποχή, όπως η ελλιπής στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, του Λιμενικού Σώματος, του Δασαρχείου και της Αστυνομίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα προβλήματα ασφαλείας των πολιτών.
Από πλευράς του ο κ. Αποστολόπουλος, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους παρόντες αιρετούς για τη θερμή υποδοχή ανέφερε ότι αισθάνεται εν μέρει Πύλιος και ότι η πόρτα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι ανοιχτή στο Δήμο Πύλου – Νέστορος για την επίλυση θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή, το ΣΧΟΟΑΠ της Κορώνης, στο οποίο, κατόπιν συντονισμένων κινήσεων, ενσωματώθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι προτάσεις - παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από το Δήμαρχο και τόνισε ότι σύντομα το ΣΧΟΟΑΠ Κορώνης θα είναι από τα πρώτα που θα υπογράψει ο ίδιος για να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας παρατήρησε ότι με τη συνεχή συνεργασία των Δήμων του Ν. Μεσσηνίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε οργανωμένη βάση θα μπορέσουν να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο τέλος της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος του προσέφερε αναμνηστικά βιβλία της περιοχής ενώ ο κ. Αποστολόπουλος με τη σειρά του παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα και τον τέως Δήμαρχο Νέστορος επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα της Πύλου όπου συζήτησαν υπηρεσιακά θέματα. Έπειτα επισκέφθηκαν το Σύλλογο Αλιέων στο ιχθυοτροφείο Διβαρίου και τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου