1.9.11

Με 5 € το στρέμα η δημόσια γη σε νέους αγρότες

Άμεσα θα διατεθεί από τις περιφέρειες δημόσια γη σε νέους ανθρώπους προκειμένου να ασχοληθούν με τη Γεωργία, δήλωσε στην Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Δριβελέγκας, τονίζοντας ότι η γεωργική παραγωγή μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση.
Προς επίρρωση ανέφερε ότι το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους οι αγροτικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 25% και μειώθηκε το έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου από 2,4 σε 1,8 δισ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, ο κ. Δριβελέγκας ανέφερε ότι κεντρικό ρόλο θα έχουν οι περιφέρειες τόσο για τα κριτήρια όσο και για την ενοικίαση της Γης, σε νέους έως 35 ετών ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε λογική πελατειακής διαχείρισης.
Σημείωσε ότι καταρχήν, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο euro2day.gr, έχουν τεθεί ορισμένα κριτήρια που θα εμπλουτίσουν οι περιφέρειες και τα οποία αναφέρονται στη δυνατότητα που έχουν όλοι να υποβάλουν αιτήσεις υπογραμμίζοντας την πριμοδότηση κατοίκων όμορων περιοχών κατόχων όμορων κτημάτων και καλλιεργητών προϊόντων που συνάδουν με το καλάθι της περιφέρειας τους.
Ο κ. Δριβελέγκας πρόσθεσε ότι θα πριμοδοτούνται και οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με γεωπονική κατεύθυνση.
Σε ότι αφορά το ενοίκιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο euro2day.gr, αυτό θα είναι συμβολικό και ειδικότερα ορίζεται σε πέντε ευρώ ανά στρέμμα για 25 χρόνια εκμετάλλευσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου