2.9.11

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Στόχοι, σχεδιασμός, αντανακλαστικά και αντιδράσεις …

Παντελής η έλλειψή τους από τη δημοτική αρχή! Ακόμα μια ΕΚΤΑΚΤΗ συνάντηση της δημοτικής αρχής, αυτή τη φορά, για το θέμα του οριστικού κλεισίματος του Κέντρου Διαβιβάσεων Καλαμάτας.
ΕΚΤΑΚΤΗ; Πού αλήθεια βρίσκεται το ΄’ΕΚΤΑΚΤΟ’ της υπόθεσης;
Όταν τον προηγούμενο Απρίλιο προειδοποιήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο για το επικείμενο κλείσιμο της μονάδας λάβαμε καθησυχαστικές απαντήσεις και αοριστολογίες!
Όταν συγκάλεσε πάλι ο Δήμαρχος, τον Ιούνιο, ΕΚΤΑΚΤΗ σύσκεψη στο Δημαρχείο , με εκπροσώπους των φορέων, για την αντιμετώπιση των θεμάτων του ΚΕΔΒ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, και Τ.Ε.Ι., σε πρότασή μας να αποφασιστούν μορφές αγώνα, για να προλάβουμε τα γεγονότα, ακούσαμε σαν απάντηση ότι δεν είναι καιρός ακόμα .
Αλλά και όταν ο Πρόεδρος των Αποστράτων κ. Κόσσυβας, προ μηνός έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου στη συνεδρίαση του Δ.Σ., και πρότεινε συμβολικό αποκλεισμό του στρατοπέδου, ο Δήμαρχος, απαξίωσε την πρόταση, λέγοντας ότι αυτό δεν έπρεπε να λέγεται από έναν πρώην στρατιωτικό αρκούμενος για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην έκδοση ανέξοδων ψηφισμάτων και το κάλεσμα προς αρωγή των τοπικών βουλευτών!!
Τέλος, όταν ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας , κ. Γκλεγκλές πρότεινε ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ μορφές αντίδρασης, όπως το συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου, το συμβολικό κλείσιμο του εθνικού δρόμου και τη σύσσωμη παρουσία του Δ.Σ. Καλαμάτας στο ΚΕΔΒ κατά τον εορτασμό του Αγ. Πνεύματος, ο κος Νίκας μας παρουσίασε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως χούλιγκαν!! Διαμήνυσε δε ότι όσο είναι ο ίδιος Δήμαρχος Καλαμάτας δεν θα ‘κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους’, δεν θα κλείσει το Δημαρχείο, δεν, δεν, δεν…..γιατί δεν είναι στο χαρακτήρα του!!!! Τώρα ο ίδιος προτείνει ‘συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πύλη του στρατοπέδου’!!
Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο! Ποιοι στα αλήθεια είναι οι στόχοι που έχει θέσει η δημοτική αρχή για την ανάπτυξη του δήμου μας; Ποιος ο σχεδιασμός; Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για αντανακλαστικά και οργανωμένη αντίδραση, κι ας αποψιλώνεται ο Δήμος από την Κυβέρνηση του Μνημονίου.
Αγαπητοί συνδημότες, με ΕΚΤΑΚΤΕΣ συναντήσεις που οργανώνονται κυριολεκτικά στο πάρα 5’, και στις οποίες εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα παρευρισκόμαστε (όπως δεν ήμασταν και χθες) και με μεταφορά ευθυνών προς τρίτους (Περιφέρεια, Κυβέρνηση, Βουλευτές κ.ο.κ.) δεν λύνονται τα προβλήματα!
Γιατί ο Δήμαρχος δεν αποδέχεται στην πρότασή μας, εάν τελικά κλείσει το ΚΕΔΒ, να αγωνιστούμε ώστε να παραχωρηθεί ο χώρος στο Δήμο για την διαμόρφωση του σε πάρκο αναψυχής για τους Δημότες, αποφεύγοντας έτσι τον ορατό κίνδυνο να μετατραπεί από τη Κυβέρνηση σε Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, όπως ψιθυρίζεται , ή να το πουλήσει σαν φιλέτο στα πλαίσια εφαρμογής του μνημονίου;
Πολύ φοβούμαστε ότι ανάλογες εξελίξεις θα υπάρξουν και σε άλλα ζωτικά για το Δήμο μας, θέματα όπως αυτά του Πανεπιστημίου, του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας ,του Περιμετρικού, και όχι μόνο!
Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει να μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς! ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ!
Ν. Φωτέας, Επικεφαλής Δημ. Παρ. ‘Πρωτοπορίας’
Γ. Γκλεγκλές, Δημ. Σύμβουλος ‘Πρωτοπορίας’

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου