21.9.11

Χωρίς ταξί και τραίνα αύριο !!

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ την Πέμπτη σε όλη τη χώρα, καθώς ακινητοποιημένα, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα παραμείνουν και τα ταξί.
Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων ΟΣΕ και προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε αυτά, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις.
Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία από τις 5 το πρωί, έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής.
Η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης για «ξεπούλημα» των επιβατικών μεταφορών στα «μεγάλα συμφέροντα».
Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί.
Αναλυτικά, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε τετράωρη στάση εργασίας (11.30 - λήξη ωραρίου), διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και για την υποβάθμιση της Παιδείας.
Παράλληλα, 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι δάσκαλοι
Οι εργαζόμενοι στις δομές Υγείας-Πρόνοιας και Κατά των Εξαρτήσεων έχουν προκηρύξει 48ώρη Απεργία για 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2011.
Απεργίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ στις 5 Οκτωβρίου και γενικής απεργίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά την κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν, εκτός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και περιφερειακές δράσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα όπως συσκέψεις συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, ενώ μετά την πανεργατική απεργία της 19ης Οκτωβρίου θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη των συνδικάτων όπου θα εξετασθεί το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου