" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

22.9.11

Συνάντηση Νάντιας με ομάδα σεισμολόγων και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και περιοδεία σε χωριά του Δήμου Οιχαλίας

Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών κ. Ευθύμιο Λέκκα, τον σεισμολόγο κ. Αθανάσιο Γκάνα και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 9 το πρωί στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα.
Η βουλευτής Μεσσηνίας έθεσε υπ’ όψιν των επιστημόνων την ανησυχία των κατοίκων για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στη Μεσσηνία και ιδιαίτερα στις περιοχές του Δήμου Οιχαλίας. Οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί και ενημέρωσαν την κα. Γιαννακοπούλου ότι «η σεισμική δραστηριότητα κλίμακας 4 – 4,5 ρίχτερ που παρουσιάζεται εδώ και 3 μήνες είναι σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή, το οποίο δεν πρέπει να γεννά ιδιαίτερη ανησυχία. Μάλιστα, το γεγονός ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής έχει ως αποτέλεσμα, την πλούσια γεωμορφολογία της Μεσσηνίας».
Στη συνέχεια, η βουλευτής Μεσσηνίας περιόδευσε στη Μερόπη με την ομάδα των σεισμολόγων, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής όπου διενεργήθηκε αυτοψία σε αρκετά σπίτια, διαπιστώθηκε η έκταση των ζημιών. Η κα. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε τους φορείς και τους κατοίκους ότι συναντήθηκε με τον κ. Μαγκριώτη και του ζήτησε «να κηρυχθεί σεισμόπληκτη η πληγείσα περιοχή, να εκδοθεί τάχιστα η απόφαση για την αποκατάσταση των ζημιών και να σταλούν λυόμενες κατασκευές, ώστε να διατεθούν σε κατοίκους που χρειάζεται να αφήσουν προσωρινά την κατοικία τους». Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενημέρωσε τη Μεσσήνια βουλευτή ότι «κλιμάκιο μηχανικών του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων έχει διενεργήσει αυτοψία στην περιοχή, και αναμένονται τα πορίσματα της αυτοψίας προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου