9.11.11

Ουρές στα Μαιευτήρια για μία καισαρική στις 11-11- 11

Πολλές μέλλουσες μητέρες στη Νότια Κορέα κάνουν ουρές στα μαιευτήρια, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με καισαρική στις 11 Νοεμβρίου, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα γεννηθούν στις 11/11/2011, δηλαδή θα φέρουν για πάντα τον μοναδικό αριθμό ταυτότητας "111111".
11 Νοεμβρίου 2011: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες ή μήπως όχι;
Ο Κορεατικός Αριθμός Καταγραφής Πολίτη, ένας κωδικός αναγνώρισης για όλους τους κατοίκους της Κορέας, αποτελείται από 13 αριθμούς με τους έξι πρώτους να αφορούν την ημερομηνία γέννησης.
Ο αριθμός των ραντεβού για καισαρική στις 11 Νοεμβρίου είναι φέτος κατά 20% υψηλότερος από τα προηγούμενα χρόνια.
Οι έγκυες που αναμενόταν να γεννήσουν μία εβδομάδα αργότερα έχουν προγραμματίσει να γεννήσουν στις 11 Νοεμβρίου, έγραψε η Εφημερίδα της Σεούλ.
"Πάντα υπάρχουν γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν τον Ιανουάριο και ζητούν να γεννήσουν την πρώτη μέρα του μήνα, αλλά αυτό δείχνει περισσότερο ασυνήθιστο - να προσπαθούν να προγραμματίσουν τον τοκετό ώστε να έχουν αριθμό ταυτότητας 111111," δήλωσε υπάλληλος μαιευτικής κλινικής.
Στη Νότια Κορέα η 11η Νοεμβρίου είναι γνωστή ως Ημέρα του Πέπερο ή Η Πιο Γλυκιά Ημέρα, κάτι σαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ονομάστηκε έτσι από την κορεατική λιχουδιά Πέπερο εξαιτίας του ότι η ημερομηνία 11/11 μοιάζει με τα πέντε μπαστούνια του Πέπερο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου