11.11.11

Η εγκληματικότητα στο Δήμο Καλαμάτας !!

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καλαμάτας με μοναδικό θέμα: «Ανασφάλεια και εγκληματικότητα».
Στο πλαίσιο της συζήτησης, που αναπτύχθηκε ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, οι εκπρόσωποι των φορέων που απαρτίζουν την Επιτροπή, οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων κατέθεσαν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για τα αίτια που τη δημιουργούν.
Ο Δήμαρχος Παν. Νίκας μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής είπε ότι το πρόβλημα είναι γενικό, ότι οι αιτίες του είναι κοινωνικές και ότι ο Δήμος προσπαθεί με τη βελτίωση του φωτισμού, τη δραστηριοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου, τις παραστάσεις προς την αστυνομική αρχή και την εισαγγελία, την πρόσληψη ιδιωτικών αστυνομικών σε ευαίσθητους χώρους, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Στο μεταξύ, μια σημαντική συνεδρίαση του Δ.Σ του Φορέα πραγματοποιήθηκε προχθές, με κύρια αντικείμενα τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου και του Γηπέδου Π. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ. Η λειτουργία του Κολυμβητηρίου αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και σε αυτό συμβάλει η ουσιαστική συμμετοχή των Γονέων, των αθλουμένων παιδιών.
Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε η συντήρηση, ρυθμίστηκαν τα θέματα καθαριότητας και πετρελαίου και ολοκληρώνεται η συνεργασία με το ΚΑΠΕ για τη δημοπράτηση της θέρμανσης του νερού από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, αποφασίσθηκε να υπάρξει συνδιαχείριση και στο Γήπεδο Π. ΜΠΑΧΡΑΜΗ, με τη συμμετοχή των αγωνιζόμενων ομάδων, σε θέματα διαχείρισης και προστασίας της δημοτικής περιουσίας.
Σύντομα, θα ληφθεί απόφαση, για τη στοιχειώδη συνδιαχείριση της ΤΕΝΤΑΣ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου