9.11.11

«Θετική εξέλιξη η αναβάθμιση κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης για την παροχή υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία»

Δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου !
Με την υπογραφή της απόφασης σκοπιμότητας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πολύζο, λαμβάνει χώρα μια ακόμη θετική εξέλιξη στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία.
Με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση, την κτιριακή και λειτουργική αναβάθμιση και την ανάπτυξη σε όλη τη Μεσσηνία ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου δικτύου παροχών υγείας, ενισχύονται οι δομές κοινωνικής φροντίδας των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής Μεσσήνης.
Ιδιαίτερα, δε, το σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει με την ακαταλληλότητα του νερού στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, το οποίο θεωρείται τουλάχιστον ακατάλληλο για πόση και απαράδεκτο για την εξυπηρέτηση οποιασδήποτε ανάγκης, πόσο μάλλον για ένα Κέντρο Υγείας αναμένεται να επιλυθεί, μετά την έγκριση της μελέτης για τη γενική ανακαίνιση των κτηριακών υποδομών του Κέντρου.
Συνεπώς, το έργο αυτό, μετά και από την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του Κέντρου Υγείας Αίπειας, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.
Σε κάθε συνάντηση μου με την πολιτική ηγεσία, φορείς και εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας τόνιζα την ανάγκη να δοθεί λύση στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στον τόπο μας, ιδιαίτερα δε η πρωτοβάθμια. Συνεχίζω να τονίζω σε κάθε ευκαιρία ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση και στις υπόλοιπες εκκρεμότητες έργων στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα,
 α) τις βελτιώσεις κτιριακών και μηχανολογικών υποδομών στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου,
 β) την προώθηση των ζητημάτων των Περιφερειακών Ιατρείων Άριος, Βλαχόπουλου, Μεθώνης και Πεταλιδίου για τα οποία έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες και είναι στη φάση υποβολής φακέλου για ένταξη στο ΕΣΠΑ και γ) την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων που λειτουργεί με έναν ιατρό, ενώ εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς το χρόνο και σε διοικητικό επίπεδο δεν διαθέτει προσωπικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου