18.2.12

Σήμερα σε όλο τον κόσμο, όλοι είναι Έλληνες !!

Σήμερα όλη η Ευρώπη ντύνεται στα γαλανόλευκα και αποκτά χρώμα Ελλάδα, καθώς χιλιάδες πολίτες της γηραιάς ηπείρου με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» θα πραγματοποιήσουν μία γιγαντιαία κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.
Το πανευρωπαϊκό κάλεσμα απευθύνεται στους πολίτες της Δυτικής Ευρώπης με αφορμή την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την ελληνική κοινωνία.
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Το σύνθημα που θα κυριαρχήσει είναι το «Είμαστε όλοι Έλληνες», ενώ σε ανακοινώσει που κάνουν το γύρο του διαδικτύου αναφέρεται μεταξύ άλλων «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!».
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία και στον διαδικτυακό τόπο «jesuisgrec.blogspot.com'», όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».
Στο συγκεκριμένο site οι Ευρωπαίοι υπογράφουν καθημερινά το κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου